Bananbrødkranse

Jeg skulle finde en opskrift på nogle nemme boller, der passer godt til en madpakke, der trænger til lidt fornyelse på brødsiden - og jeg fandt denne meget meget nemme og utroligt velsmagende krans/bolle. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....Det færdige resultat....
Den æltede dej....Dejen er delt i passende stykker....Hvert dej stykke, trilles til en lang pølse....
Hver pølse bøjes i en U form....U´et snoes....


 
 Uhmmmm, den færdige krans....
 
 
 
Bananbrødkrans  - Sif Orellana
 
10-12 stk.
 
450g banan
250g rugmel
400g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1½ tsk. fint salt
1½ tsk. natron
1 dl ylette eller andet surmælksprodukt
 
- Mos bananerne i melet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og del den i 10-12 hapser. Rul hver haps ud til en lang pølse i lidt mel, så den ikke hænger fast i bordet. Bøj pølsen på midten, så den dannet et U, og sno rundt til en spiral. Saml enderne af spiralen og læg den færdige krans på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kransene i ovnen i 12-15 minutter ved 225 grader, indtil de er smukt gyldne og der dufter vidunderligt af banan, kanel og kardemomme i hele huset....og udenfor, som en bonus til alle naboerne.
 
Spises med iskoldt smør eller nydes som de er. Kransene er fryseegnede.
 
Denne opskrift er helt genial, da den slet ikke skal hæve....
 
Jeg havde ikke rugmel, men brugte en grov durum mel, tænker også at grahamsmel går an og brugte pære/banan yoghurt i stedet for ylette, som der står i opskriften.
 
Jeg tænker også at en håndfuld rosiner, og måske lidt hakket chokolade og lækkert topping, som ristede, hakkede hasselnødder, kunne gøre de lækre kranse lidt mere luksus.
 
 
Velbekomme....Kommentarer