Blomkåls-couscous

Så er jeg tilbage igen, med en lækker salat, med masser af smag, karakter, fylde og så er den bare så sprød og dejlig knasende.....Jeg har fået opskriften fra min nabo, men ved ikke hvor hun har den fra, og kan derfor ikke linke til ophavsstedet, og det beklager jeg.  Jeg skriver opskriften efter alle billederne.....





Den færdige salat....


Alle ingredienserne....


Salaten tæt på...mums....



Blomkåls-couscous 4 pers.

1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld krydderurter - fx persille eller basilikum
50 g pinjekerner eller mandler
50g rosiner
100g fetaost
2 spsk. olivenolie
salt og peber

-Del blomkålen i buketter - og kom den i foodprocessoren, i små portioner, så det hele bliver findelt. Kan også rives på råkostjern. Hak løget, skyl og hak krydderurterne. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne - eller hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande eller brug dem groft hakkede. Vend blomkålscouscous med rosiner, fetaost, pinjekerner/groft hakkede mandler og olivenolie og smag salaten til med salt og peber.

Da jeg ikke er vild stor fan af pinjekerner, så brugte jeg mandler i stedet for, hvilket også giver en skøn knasende effekt - for mere smag, så ville det være fint at tør riste dem på en pande først og så køle dem af.
Blomkåls-couscous´en er en nem lille salat at have med på skovturen, når vejret igen bliver til det, og den mætter godt hvis man spiser den med et stykke lækkert brød til.



Velbekomme....


Kommentarer