Havregrynskugler med marcipan og hindbær

Så blev det tid til, at lave lidt julehygge til den søde tand. Jeg fandt en lækker opskrift på havregrynskugler med marcipan og hvem kan sige nej til dette - ikke jeg. Skriver opskriften efter billederne....



Det færdige resultat - de ser lige så lækre ud, som de smager....




De fleste af ingredienserne....



Den skønne marcipan....




Den færdige konfektmasse....



De tørrede hindbær....



De spiseklare havregrynskugler....



Så er de klar til, at give i værtindegave....



Havregrynskugler med marcipan og hindbær

ca. 80 stk.

200g blødt smør
100g sukker
50g kakao
200g Odense marcipan
300g fintvalsede havregryn
frysetørrede hindbær

-Rør smør, sukker og kakao godt sammen, og tilsæt marcipan. Rør havregrynene i lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen godt sammen. Tril ca. 80 kugler alt efter hvor store eller små, du synes de skal være. Tril kuglerne i de frysetørrede hindbær. Opbevar kuglerne i en tætsluttende dåse på køl, indtil de skal serveres.

Jeg har lavet dobbelt portion af denne opskrift og tilsat lidt mere marcipan end der stod. I den oprindelige opskrift, skal der tilsættes kaffefløde, men det undlod jeg. Det er en god ide, at trille kuglerne i de frysetørrede hindbær med det samme, da kuglerne så er mest fugtige.

De smager rigtigt godt. Jeg plejer, at køre havregrynene gennem kødhakkeren først, for at lave havregrynene til mel, og det fungere også rigtig godt. Så undgår man den rustikke konsistens, men får en finere krumme. Jeg ville også tilsætte kaffe, en likør eller andet som smagsgiver i massen for at få en krydret eftersmag. I denne opskrift giver marcipanen en lækker eftersmag, som jeg synes kunne være svær at sætte noget til, uden at ødelægge den fine smag af marcipan, men det skal da afprøves.



Velbekomme....




Kommentarer