Lyonsnitter, som de laves på La Glace

Så er der igen tid til et lækker-sødt indlæg, og når der både er hindbær marmelade og marcipan i opskriften, så er jeg der som en lille mis - jeg skriver opskriften efter alle billederne....Det færdige resultat....Makronmassen....Lind makronmasse, dog ikke for flydende....Ingredienserne til linsedejen....Den færdige linsedej....


Udrullet på bageplade og prikket med gaffel....Bagt linsebund....Makronmassen og hindbær lagt på, med sprøjtepose og drysset  med mandelflager....Færdigbagt og skåret i snitter....Lækker snitte....Så mangler vi kun kaffen eller te´en....Lyonsnitter, som de laves på La Glace (Saras madunivers)

Linsedej:
250g smør
100g flormelis
1 stang vanille
1 æggeblomme
350g mel

Hindbærsyltetøj:
500g hindbær
2 spsk. citronsaft
300g sukker
½ vanillestang
5 g pektin
eller brug en færdigkøbt hindbærmarmelade
Makronmasse:
( Lav dobbelt portion, for at der er nok )
200g sukker
100g groftrevet marcipan
1-2 æggehvider

Pynt:
Mandelflager

-Ælt smørret blødt, tilsæt flormelis og kornene fra vanillestangen samt æggeblommen. Tilsæt mel og ælt dejen sammen til en ensartet linsedej. Sæt dejen i køleskabet i ca. 1 time.
Sæt hindbær, citronsaft, sukker og den tomme vanillestang ( gem kornene ) over svag varme. Bland 1 tsk. sukker med pektin og tilsæt det til hindbærblandingen under omrøring. Lad syltetøjet simre et par minutter. Tag af varmen og tilsæt vanillekorn, tag den tomme stang op og lad køle.
Bland sukker og marcipan og tilsæt æggehvide til massen har en sprøjteklar konsistens.
Rul linsedejen ud i ca. 3 mm  tykkelse og i en firkant, der passer til en bageplade. Prik med en gaffel. Bag bunden ved 200 grader i 8 minutter til den er let gylden.
Kom makronmassen i en sprøjte pose og sprøjt den ud i skrå baner på hele linsedejen. Kom hindbærsyltetøj i en sprøjtepose og sprøjt det i mellemrummene mellem makronmassen. Drys med mandelflager og bag ved 180 grader i ca. 15 minutter til makronmassen er lysebrun og færdigbagt.
Skær straks i passende stykker.

Kagen er virkelig lækker og kan klart anbefales. Jeg brugte almindelig færdigkøbt marmelade og det fungerede fint fint.Velbekomme....


Kommentarer