Muscovadocookies

En lækker mørt sirup, fra Dansukker, som smager himmelsk og som jeg aldrig har brugt i  mine kager eller andet bagværk. Jeg har afprøvet den i disse cookies og de hitter virkelig, allerede, i min familie og på vores arbejdspladser - glæder mig til at udforske for mig et nyt produkt, fra Dansukker. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....Det færdige resultat....Her er banditten, lækker mørk muscovadosirup....Dejen inden den blandes....Skøn cremet dej....De tørre, men lækre knasende, ingredienser....Har trykket dejen lidt, inden bagning....Endnu et billede af de lækre krydrede småkager....Muscovadocookies - Dansukker

220g blødt smør
2 dl Dansukker brun farin
1 dl Dansukker muscovadosirup
2 tsk. vanillesukker
1 æg
2½ dl hvedemel
8 dl havregryn
½ tsk. natron
150g hakket chokolade
2 dl solsikkekerner
2 dl rosiner eller tranebær
2 tsk. stødt kanel

-Rør smør og farin luftigt, tilsæt muscovadosirup til sidst og bland det godt. Tilsæt æg. Bland mel, kanel, vanillesukker og natron sammen. Bland sammen med æggeblandingen, til dejen er jævn. Tilsæt havregryn, solsikkekerner, rosiner/tranebær og chokolade. Sæt dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 12 minutter. De skal være lidt bløde, når de tages ud af ovnen. lad kagerne køle lidt af på pladen, og læg dem derefter over på en rist for at køle helt af. Derefter er det tid til, at nyde de skønne kager.

Der bliver ifølge opskriften ca. 30 stk. cookies, men jeg fik 52 og synes ikke at mine var små, men almindelig småkage størrelse, som når du sætter tommel og pegefinger sammen til en ring. Jeg er sikker på, at de både er gode store som små.
Jeg brugte 2 teskeer, til at tage dejen med - det blev til en god teske med top og toppen fik derefter et lille tryk. Hvis du synes, kan du blande krydderierne med halvdelen af melet, og tilsætte det sidst eller holde noget tilbage, af det uden krydderier, alt efter som du synes dejen bliver for tør eller for våd. Jeg gjorde som der stod i opskriften og dejen er fast og flyder ikke meget ud - holder nærmest formen og de var ikke tørre efter bagning.

Hos os er det ikke sidste gang de bliver bagt....


Velbekomme....
Kommentarer