Nøddetærte med mazarin og karamel


Der er ikke noget bedre end en tærte, hvor 3 skønne ingredienser er forenet og det finder jeg i denne. Det er en enkel sag at lave, men er dog tidskrævende, da den skal bages over flere omgange, men den er ventetiden værd. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....
Et stykke af den færdige tærte, hvor man kan se lagene....Den færdige mørdej....Det smurte tærtefad....Tærtedejen....Den forbagte tærtebund....Ingredienserne til mazarinfyldet....Mazarinfyldet inden bagning....Den forbagte tærtebund med det bagte fyld....Nøddefyldet....Nøddefyldet før bagning....Nøddefyldet og den færdige tærte....


Lækkert fyld mums....Den færdige tærte....Nøddetærte med mazarin og karamel (sofiesspisekammer.dk)

6-8 personer.

Mørdej:
225g hvedemel
150g smør
1 lille æg
3 spsk. flormelis
et nip salt

Mazarinmasse:
150g marcipan
100g blødt smør
100g rørsukker
2 æg
50g mel
½ stang god vanille

Nøddefyld:
200g nødder - gerne en blanding af hasselnødder og paranødder
50g smør
75g brun farin
75g rørsukker
1 dl fløde
1 nip salt

-Start med at lave mørdejen. Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis, salt og hvedemel. Indarbejd smørret i melblandingen, så konsistensen bliver som krummer.
Pisk ægget godt sammen, og kom det i smør- og melblandingen. Bland ægget forsigtigt og hurtigt ind i dejen - uden at ælte for meget. Den skal bare lige hænge sammen.

Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time. Når dejen har hvilet, så rulles den ud med lidt hvedemel. Smør et tærtefad med en diameter på ca. 26 cm grundigt, og tryk tærtedejen ud i fadet. Prik tærtedejen jævnt, så eventuelle luftbobler kan slippe ud. Kom tærtefadet med dej i fryseren. Efter ca. 15 minutter i fryseren forbages tærtebunden i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader.

Mens tærtebunden er i ovnen, så laver man mazarinfyldet. Start med at ælte marcipanen, sukker og vanille og tilsæt derefter det bløde smør lidt efter lidt, til det bliver en sammenhængende masse. Pisk æggene i ét ad gangen og tilsæt til slut hvedemelet. Fordel mazarinen i den forbagte bund, og bag det i 10 minutter ved 200 grader.

Rist nødderne i ovnen i 5-7 minutter ved 200 grader til de er gyldne og hak den groft. Kom smør, salt, sukker og fløde i en gryde og lad det koge ved jævn varme, til sukkeret er helt opløst. Tilsæt de grofthakkede nødder.
Fordel nøddekaramellen oven på mazarinen. Skru ovnen ned på 175 grader og bag tærten i yderligere 15-20 minutter til den er gylden.

Lad tærten køle helt af, og server den i pæne skiver - eventuelt med skefuld fed cremefraiche til.


Jeg serverede ikke noget ekstra til tærte, som den fede cremefraiche, efter min smag er tærte lækker som den er. Jeg havde sat de få rester i køleskabet og jeg vil lige tilføje, at den ikke blev ringere af, at stå på køl og spises kold....uhmmmm.....en dejlig tærte.Velbekomme....
 
 
 

Kommentarer