Pekannødder og tranebær kage

Jeg er kæmpe fan af Leila Lindholm og synes hun er fabelagtig dygtig og laver de lækreste søde sager. Jeg så i tv, at hun lavede nogle skønne snacks/bar og jeg skriver opskriften efter alle billederne....
Den færdige kage....De tørre ingredienser....Dejen med pynt....Den færdige kage....
Pekannødder og tranebær kage

450g blødt smør
4 dl sukker - ca. 340g sukker
2 æg
2 tsk. vanillesukker
9 dl hvedemel - ca. 500g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk. stødt kanel
4 dl pekannødder
6 dl tørrede tranebær

-Tænd for ovnen på 175 grader. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg og vanillesukker under stadig piskning. Bland hvedemel, bagepulver, natron og kanel sammen i en skål for sig. Rør melblandingen i smørret. Gem nogle tranebær og pekannødder til pynt. Hak resten af pekannødderne groft og vend dem med tranebærrene i dejen. Beklæd en bradepande, 20x30 cm, med bagepapir og hæld dejen i. Drys med de tranebær og pekannødder, du lagde til side. Bages midt i ovnen i 25-30 minutter. Prøv med en strikkepind om der hænger dej ved og gør der det, så lad den bage lidt endnu. Lad kagen blive helt kold før den skæres som snacks/bar eller bare i almindelige kagestykker.

Det er en skøn skøn og velsmagende kage/snack/bar - det er lidt svært, at vide hvad den skal kaldes, men synes jeg nu at kage betegner den helt fint. Jeg synes dejen blev lidt tør og kagen hævede fint i siderne, men ikke så meget i midten - derfor har jeg tilføjet den mængde mel og sukker, som jeg er sikker på vil fungere. Jeg skal have afprøvet kagen, med de mål, som jeg har fundet frem til nu og er sikker på, at resultatet bliver en knap så tør kage og en mere ensartet hævning af dejen.

Jeg bagte den med Stevia sukker i stedet for almindeligt sukker og da det skulle piskes med smørret, så blev det ret grynet, men fungere fint i kagen. Stevia sukker fra Dansukker, er 1:1, så mængden er den samme som almindeligt sukker. Det er nok bedst, at bruge dl-mål, hvis du bruger Stevia, da det er meget lettere end almindeligt sukker, så mængden vil sikkert være større, hvis det vejes. Håber du forstår hvad jeg mener.

Jeg læste et eller andet sted, at man kan bruge avokadofrugt i bagværk i stedet for smør - og da mængden af smør i denne kage er ret stor, så vil jeg prøve, at udskifte smør med avokado. Det resultat, skal jeg nok skrive mere om, når jeg får det afprøvet.

Håber at du vil nyde kagen, ligeså meget som jeg.


Velbekomme....
Kommentarer