Lagkage med orange chokoladefyld - 7. December

I går holdt jeg min fødselsdag for familien og i den anledning, havde jeg lavet en lagkage, som jeg plejer at gøre, og denne gang med orange chokolade som cremefyld - jeg elsker orange chokolade. Jeg skriver opskrifterne på lagkagebunde og fyld efter billederne - jeg har så ikke lige fået taget billeder af lagkagen, så opskriften kommer bare lige her....




Lagkagebundene og fyldet laves den samme dag og dagen efter lægges lagkagen sammen.


Lyse lagkagebunde 1 portion = 3 bunde

4 æg
125g sukker
2 spsk. smeltet smør
85g hvedemel
75g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
10g smør, til at smøre spring formen med, jeg brugte bagepapir i springformen.

-Pisk æg sukker til en meget luftig æggesnaps. Tilsæt fedtstof. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen. Pensl en springform (22cm i diameter) med fedtstof og kom dejen deri eller for springformen med bagepapir - det gjorde jeg. Bag kagen nederst i ovnen - (200 grader i ca. ½ time) dæk evt. kagen med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Jeg lod den køle af i formen og skar den ud i 3 bunde, da den var helt afkølet.



Fløden og chokoladen er smeltet sammen....



Filmen ligger helt tæt på overfladen af fløde/chokolademassen....





Orange chokoladefyld

250g orange chokolade
3/4 liter fløde

-Bræk chokoladen i mindre stykker i en skål og kog fløden op - når den er varm nok, overhældes chokoladen med den varme fløde. Rør til al chokoladen er opløst - dæk med film, så den rører overfladen helt, så der ikke opstår luftbobler under og sæt på køl til dagen efter (jeg synes den bliver bedst, når den står til dagen efter).
Rør med en ske i den kolde chokolademasse og får rørt godt ned i bunden, da den mørke chokolade lægger sig på bunden og det er vigtigt, at få den rørt med i massen. Pisk forsigtigt til du får den ønskede konsistens, den bliver hurtigt stiv og kan derved skille, hvis der piskes for hårdt og for længe.



Lagkagen lægges sammen....



Kagen smøres op med det sidste af orange chokoladefyldet....



Jeg lagde et bånd af marcipan fra Odense Marcipan om kagen - havde en lille rest marcipan....



Chokolade juletræer

Chokolade og en tylle, til at lave juletræerne med.

-Smelt chokoladen, over vandbad, hæld den op i en tyllepose og klip et lille hul i den, og form juletræerne på bagepapir. Form dem som du synes de skal se ud og lad dem køle af, så kan du forsigtigt tage dem af, og pynte lagkagen med dem.



Lavede stammen først og derefter toppen og nedefter og lidt op igen....



Lagkagen med flødeskumsovertræk - skal ligne sne....



Juletræerne pynter så fint....



Lidt snefnug fra Dr. Oetker og dekorationssukker fra Dansukker - fint pynt hvidt i hvidt....



Velbekomme....








Kommentarer