Kanelsneglekage - 8. December

Til min familie fødselsdag, lavede jeg også en kanelsneglekage - og denne er fra Amo og kagen er bare så skøn og smager himmelsk - jeg skriver opskriften efter billederne....



Uhmmmm, ser den ikke bare god ud....



Jeg brugte Muscovadosukker - den mørke - fra Dansukker....



Remoncen inden den blev blandet - den færdigblandede remonce har jeg ikke et brugbart billede af....



Den udrullede dej med remonce....



Færdigbagt kanelsneglekage med brun glasur og ''snefnug'' og dekorationssukker fra Dansukker....



Et billede tæt på igen - ej hvor var de bare gode og lidt lune ved servering....



Kanelsneglekage - Amo

50g gær
100g smør eller 1 dl flydende margarine
50g sukker
2 dl lunken mælk
1/4 tsk. salt
400g hvedemel

Remonce

250g blødt smør
250g mørkt muscovadosukker
5 tsk. kanel
evt. reven marcipan fra Odense marcipan - det gør underværker

-Smelt smørret  og kom mælken ned i gryden til smørret eller lun den flydende margarine med mælken - udrør gære i den lune væske. Tilsæt sukker, salt, æg og næsten al melet - tilsæt mere mel, til dejen er  glat og smidig - dejen må ikke blive for tør. Stil dejen til hævning et lunt sted i 30  minutter og dæk skålen med et klæde.
Til remoncen røres muscovadosukker, smør og kanel til en smørbar masse - lad det stå på køkkenbordet. Når dejen er færdighævet, kommes der mel på bordet og dejen kommes ud på bordet og ælt forsigtigt mere mel i, hvis den er meget våd og klæbrig - rul derefter dejen til en rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør remoncen ud og rul dejen sammen på den lange led.
Skær dejen i snegle, der er ca. 1½ - 2 cm tykke og kom sneglene op i en bradepande foret med bagepapir - jeg fik 17 stk. ud af portionen og lagde dem med et lille mellemrum til hinanden, da der skal være plads til efterhævningen. Lad sneglekagen hæve tildækket i ca. 30 minutter - bag sneglekagen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Lad sneglene køle af og pynt med glasur og krymmel/ frysetørrede bær eller dekorationssukker.



Velbekomme....



Kommentarer