Frugtsalat

Så er det tid til, at vise en skøn klassisk dessert og den er bare nem, velsmagende og populær og stort set alle - i hvert fald dem jeg kender - kan lide den. Jeg lavede den til vores familie-julefrokost og der var vi i alt 8 voksne og 1 barn og der var rigeligt, også til en lille lækker sult senere på aftenen. Jeg skriver opskriften efter billedet, som er det eneste jeg fik taget....
Frugtsalat (Bettelaus) ca. 8 pers.

3 friske pærer, konference
3 æbler
½ bakke stenfrie vindruer, røde, blå eller grønne, skåret i halve
2 bananer
100-150g mørk chokolade i ikke for små stykker
ca. 3/4 liter fløde
4-5 tsk. vanille ekstrakt
lidt vanillesukker, hvis det er nødvendigt

-Pærer og æbler skylles grundigt, kernehuset, stilk og blomst fjernes og skæres i passende stykker. Bananen skrælles og skæres på langs og derefter i passende stykker. Vindruerne skylles og skæres i halve. Pisk fløden, så der lige dannes spor, gerne en blød skum - eller som du bedst kan lide den. Smag flødeskummen til, med vanille ekstrakt og vanillesukker, hvis det er nødvendigt. Jeg elsker smagen af vanille og lod den søde flødeskummet og tilsatte derfor ikke sukker.
Det hele blandes forsigtigt i en skål og pyntes med de klassiske chokolade kringler og mandarin stykker.
Frugtsalaten kan spises med det samme, men kan også sagtens trække lidt inden den skal spises.

Du kan bruge alle de slags frugter du vil og mikse dem på kryds og tværs og skære nogle ud i store stykker og andre i mindre stykker - bruge et miks af hvid, lys og mørk chokolade i frugtsalaten - helt som du selv har lyst til.


Velbekomme....

Kommentarer