Leverpostej med ansjoser - 12. December

Jeg har aldrig prøvet, at lave hjemmelavet leverpostej, så jeg synes at i år skulle jeg prøve det af og det var faktisk ret spændende. Jeg har ofte set og hjulpet min far med, at lave leverpostej, da jeg var mindre og boede hjemme, men aldrig prøvet det selv - kig med og prøv senere....Det færdige resultat....Jeg bruger den gammeldags kødhakker med håndsving, den er så hyggelig....Spækket før kogning....Lever og spæk....1. hak....2. hak....Meget finthakket løg....Alle ingredienser klar til at blive rørt sammen....Den færdigrørte leverpostejsfars....6 flotte bakker med bacon....
Man kan næsten dufte den....


Leverpostej med ansjoser - 6 små alubakker á 450gram
1 kg svinelever
500g spæk
5-6 ansjosfileter
2 løg meget finthakket
100g mel
½ dl mælk
4 hele æg
4 tsk. salt
friskkværnet peber

-Start med at koge spækket i 1 time - det skal simrekoge. Jeg satte det koldt til jeg skulle bruge det. Hak lever, spæk og ansjoser i kødhakkeren - skær evt. lever og spæk i mindre stykker, så er det lettere for maskinen/kødhakkeren at hakke. Jeg hakkede det hele 2 gange, for at få den konsistens jeg gerne ville have, at den færdige leverpostej skal have. Tilsæt mælk, mel, æg og de finthakkede løg og rør det godt igennem også ned i bunden af skålen. Krydr med salt og peber - og tilsæt evt. 3-4 spsk. af lagen fra ansjoserne - rør godt igennem. Fordel farsen i små aluforme - 450g vejede jeg det til. Bag leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175 grader.
Bagetiden afhænger af hvor stor en form du har brugt og hvad den er lavet af. Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden 1 1/4 time , bages i en mindre aluform er bagetiden 3/4 - leverpostejen bages uden låg på midterste eller nederste ovnrille.

Man kan også fryse den rå leverpostejsfars i en form med låg.

Hvis leverpostejen bages fra frossen tilstand, skal bagetiden forlænges med 1/3.
Jeg bagte mine leverposteje fra frossen tilstand, satte dem i vandbad på midterste rille i ovnen på 175 grader i 1 time og 40 minutter - de sidste 10 minutter fik den 180 grader på varmluft. At bagetiden forlænges med 1/3 fra frossen tilstand, kan godt variere lidt. Stik en kødnål og mærk efter om den er fast i konsistensen - tag evt. en teske og se om leverpostejen er færdig.Velbekomme....

Kommentarer