Petit four med lime/appelsin mm

Årets sidste aften skal igen forsødes af petit four/kransekage stykker og i år ville jeg lave nogle af dem lidt anderledes end jeg plejer. Jeg har lavet den klassiske med en hasselnød og nogle med mandelflager og chokolade. Derudover har jeg lavet nogle med lime/appelsin og frysetørret hindbær. Se med og nyd senere....Det færdige resultat....Flere færdige resultater....Pynt og ingredienser til årets petit four/kransekagestykker....Marcipanen nulres i småstykker og tilsæt æggehvide/sukker blandingen....Kransekagemassen....Man kan ane lidt appelsinskal og en smule lime....Den klassiske....Den klassiske med en hasselnød....Lime/appelsin og den klassiske ligner hinanden efter afbagning....Den klassiske med hasselnød efter afbagning....Lime/appelsin med pynt af chokolade og frysetørrede hindbær....Den klassiske med pynt af mandelflager og chokolade....Den klassiske med hasselnød og pynt af chokolade....


Petit four med lime/appelsin mm
800g ren rå Odense marcipan
200g pasteuriserede æggehvider
400g sukker
½ tsk. reven limeskal (økologiske eller ikke overfladebehandlede)
½ tsk. reven appelsinskal (økologisk eller ikke overfladebehandlede)
hasselnøddekerner
smeltet mørk chokolade

-Bland æggehvider med sukker og rør til sukkeret er opløst eller så det meste er opløst og sæt til side. Marcipanen smuldres i en skål og sukker/æggehvidemassen tilsættes og det røres ved lav hastighed, til det er samlet.
Vej portionen af og del den i to. Den ene halvdel tilsættes ½ tsk. reven limeskal og ½ tsk. reven appelsinskal og bland det godt med en gaffel (kan også gøres på røremaskine) - resten af kransekagemassen forbliver neutral.
Kom kransekagemassen op i en sprøjtepose med en stjernetylle nr. 9 - den brugte jeg, men har du en anden så bruger du bare den. Sprøjt kransekagemassen op i formene (kom en hasselnød på inden du bager dem) og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter, alt efter hvor mørke du gerne vil have dem - det kan du vurdere når du kigger ind i ovnen til dem.
Sæt dem derefter på frys, gerne til dagen efter eller længere tid. Jeg lod mine stå utildækket i fryseren. Smelt chokoladen og hæld den i en engangssprøjtepose, og klip et lille hul i den.
Vil du pynte med frysetørrede hindbær på dem med lime/appelsin, skal du komme pynt på lige umiddelbar efter du har kommet chokolade på ellers stivner det, da kransekagestykkerne er rigtig kolde. Hold sprøjteposen i den ene hånd og kom pynt på med den anden - det samme gælder for dem med mandelflager.
Når du har pyntet dem færdige, så stil dem koldt til de skal spises.


Velbekomme og rigtig godt nytår....

Kommentarer