Boller, super nemme

Skal der bages nogle hurtige boller og har du ikke lige fået sat noget til hævning i køleskabet, og der er overnattende gæster eller kommer der uventede gæster på besøg, så fortvivl ikke. Jeg fandt på denne opskrift, da vi havde min niece på overnattende besøg og ikke havde noget vi lige kunne få om morgenen, så jeg miksede denne opskrift sammen....Dejen er ret klæg....


 
Sættes på pladen med to skeer....
 
 

 
Efter bagning....
 
 
 
Boller, super nemme (Bettelaus) 24 små boller eller 12-15 større boller
5 dl lunkent vand
50g gær
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
en god håndfuld rosiner eller tranebær
2 gode håndfulde solsikkekerner
en god håndfuld groft knuste valnøddekerner
hvedemel til det hænger sammen, men stadig vådt i konsistensen
 
-Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt salt og sukker. Tilsæt rosiner/tranebær, solsikkekerner, valnødder og æg bland godt i en skål eller køkkenmaskine - jeg rørte det i en skål med en god grydeske. Tilsæt så meget mel, at dejen stadig kan røres, og er våd. Sæt til hævning tildækket et lunt sted, mens ovnen varmer op til 200 grader - sæt derefter dejen på en bageplade med bagepapir, med så meget dej, at det kan ligge i en spiseske og sæt dejen af med en anden ske. Bag i ovnen i ca. 12-15 minutter eller til bollen lyder hul, når du banker på den i bunden.
 
Jeg fik 24 små boller ud af portionen og de hævede fint op i ovnen og smagte ikke af gær, selvom de ikke havde hævet i særlig lang tid. Du kan bare bruge mere dej, end der kan være i en spiseske så bollerne bliver lidt større.
Bollerne er nemme, at lave og bage, da de ikke kræver så  meget og har du ikke lyst til, at komme valnøddekerner eller solsikkekerner i, så find bare på noget andet eller se hvad du har i skabet.
 
 
 
Velbekomme....
 

 

 

Kommentarer