Orangestænger med marcipan

Så er jeg tilbage igen efter ondt i halsen, snottet og øm i kroppen - rigtig øv. Havde også lige en lille omgang barn syg, og der er bare så  meget i denne tid, der sidder i kroppen og ikke vil slippe helt igen. Jeg fandt min en opskrift på en af mine yndlingssmåkager, som er orangestænger - elsker orange smag. Se med og lav senere....



Starter med slutresultatet...



Nogle af ingredienserne....


Den blandede dej....


Så skal der drejes på håndsvinget....


Fine lange stænger....


Skåret i passende stykker....


Bagte og velduftende....


Chokoladebund....


Så er kagedåsen fyldt op....



Orangestænger med marcipan (kukikage) ca. 70 stk.
225g mel
100g Odense marcipan
200g margarine
90gsukker
revet skal af 1 økologisk/ikke overfaldebehandlet appelsin
100g mørk chokolade til pynt



-Ælt margarinen med marcipan og tilsæt de andre ingredienser og saml dejen og læg den på køl i 1 time. Dejen køres igennem en kødhakker, som når man laver vanillekranse, jeg brugte den store stjerne. Stængerne skæres i passende stykker og lægges side om side på en bageplade, beklædt med bagepapir. De flyder en smule ud, men ikke så meget. Bages i 7 min. ved 200 grader - eller til de er gyldne. Hold lidt øje med dem, da ikke alle ovne bager ens. Når småkagerne er kølet af, smeltes chokolades og bunden af småkagerne pensles med chokoladen. Når chokoladen er stivnet, kommes småkagerne i en kagedåse med tætsluttende låg.

Jeg havde ikke en pensel, men brugt bagsiden af en teske og det fungerede også fint. Jeg lod dem tørre med chokoladesiden opad og stillede dem køligt.
Jeg fik en god portion ud af dejen og det er kun godt, da de ikke holdt ret længe - de smager himmelsk og marcipanen, gør kun noget godt for denne småkage. De havde det helt rigtige småkageknæk og mums de er gode.



Velbekomme....

Kommentarer