Brownie med karamel stykker og groft salt (uden sukker og gluten)

Lækkerier er altid en kærkommen lille nydelse og den søde tand, skal også vide at det er hyggedag - jeg fandt denne virkelig lækre opskrift og ville prøve den af. Kig med og lav senere....
Det færdige resultat og den var virkelig lækker....Brugte denne chokolade, som jeg tit gør....Brugte disse karamelstykker, har aldrig prøvet dem før....Chokoladedelen laves....De andre ingredienser....Det hele blandes....Fordeles i en form....Karamelstykkerne fordeles ovenpå kagen....Efter bagning er stykkerne sunket lidt ned i kagen....Kom en smule groft salt ovenpå....Uhmmmm, en god oplevelse....Brownie med karamelstykker og groft salt (Madbanditten)
150g mørk chokolade 80%
150g smør
3 æg
100g kokossukker
1 tsk. vanille
85g karamel stykker (1 pose) eller 75g bløde saltkarameller
lidt groft havsalt til drys

-Smelt smør og chokolade i vandbad. Pisk æg med kokossukker og vanille og pisk den smeltede chokolademasse i. Hæld dejen i en bageform foret med bagepapir. Karamellerne fordeles på kagen. Bag kagen i ca. 25 minutter. Tag den ud og lad den afkøle og gerne i køleskab til næste dag. Når du skal servere kagen, skærer du kanterne af og skærer nogle fine firkanter af resten af kagen. Skyl eventuelt kniven undervejs. Anret på et fad og drys med havsalt.

Denne kage er oprindeligt lavet med bløde saltkarameller, men dem kunne jeg ikke finde, så jeg brugte almindelige karamelstykker og dryssede med havsalt efter kagen kom ud af ovnen, fordi den skulle spises samme dag. Skal kagen først spises dagen efter, så er det en god idé først, at drysse med havsalt når den serveres.

Jeg brugte en form med målene 30 cm x 20 cm, målt i bunden, og kagen blev ikke så høj, så næste gang vil jeg bruge en mindre form.Velbekomme....


Kommentarer