Cremet kartoffelsalat med friske ærter og forårsløg

Vi var til Øko-dag den 19. April 2015. Vi var taget til Gyvelborg, som ligger i Nørre Snede. Der var mange mennesker og vejret var godt - der var tatoveringsmærker, som børnene fik på hænderne, madkasser, smagsprøver, gratis læggekartofler, opskriftbøger og en helt fantastisk stemning, der kulminerede, da køerne blev lukket ud på marken, da kl. blev 12.00. Nederst på siden kommer et billede fra dagen og et billede af opskriftsbogen jeg fik.
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, da jeg ikke har holdt mig helt til den oprindelige opskrift.
Nu til den lækre kartoffelsalat, se med og lav senere....Den færdige kartoffelsalat....Dressingen til kartoffelsalaten....Kogte kartofler med skræl....Friske forårsløg....Cremet kartoffelsalat med friske ærter og forårsløg (Annes bedste kartoffelretter)

1 kg kolde kogte kartofler
400g optøede ærter
5 friskhakkede forårsløg

500g cremefraiche 5%
4 spsk. Akaciehonning eller andet flydende honning
3 spsk. Dijonsennep
revet skal fra 2 økologiske citroner
salt og friskkværnet peber

-Kog kartoflerne og lad dem køle af. Skær kartoflerne i mundrette stykker og kom dem i en skål sammen med ærter og hakkede forårsløg. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og vend kartoflerne deri. Server kartoffelsalaten til alt fra frikadeller til stegt kylling eller fisk.

Kartoffelsalat er også nemt, at have med på skovturen.


Velbekomme....


Og så et par billeder....Opskriftsbogen fra Øko-dagen....En glad ko, der lige havde muuuuuet af sine lungers fulde kraft, ingen tvivl om, at den var glad....
Kommentarer