Kærnemælksboller

Så er der blevet bagt lidt igen, og det giver altid mig en dejlig fornemmelse i maven, når det dufter af brød i hele huset. Her er opskriften på kærnemælksboller, som jeg har taget fra bagsiden af kærnemælks kartonen. Se med og lav senere...Lige et flot eksemplar til at starte med...Det våde er blandet og gære er opløst...Dejen er hævet flot og er fugtig...Bollerne klar til, at blive bagt...Flotte færdigbagte boller...Lige den flotte igen...Kærnemælksboller ca. 12 stk. (opskrift fra kærnemælkskartonen)
1½ dl vand
50 g 5-kornsblanding
3/4 dl appelsinjuice
1 3/4 dl kærnemælk
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. groft salt
1 spsk. rapsolie
600g hvedemel

-Lun vand og 5-kornsblanding. Tilsæt juice og kærnemælk og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og hold lidt mel tilbage. Sæt dejen til hævning, tildækket, ca. ½ time og kom derefter dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen. Form boller i passende stykker og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 200 grader. Hold øje med dem - færdigbagte boller lyder hult, når du banker dem under bunden.
Dejen kan også bruges til kærnemælksbrød. Fremgangsmåden er den samme, bortset fra at brødet hæver direkte på den bagepapirs-belagte bageplade og derefter ind i ovnen. Tænker godt du kan komme dejen i form eller forme og lade dem hæve der til de skal bages. Her bager brødene i 30-35 minutter ved ca. 175 grader.

Velbekomme...


Kommentarer