Mysli - Ernst Kirchsteiger

Jeg er endelig tilbage efter en lille pause, sommerferie og indtryk fra vores rejse til Tyrkiet - der er lidt inspiration på madfronten og skønne minder. Jeg har også fundet inspiration i en svensker, som hedder Ernst Kirchsteiger, og han er super dygtigt til at lave mad, indrette og er god til at sætte alt mulig i stand og er en fremragende arkitekt. Han har lavet en lækker mysli og det er den jeg gerne vil dele med jer. Se med og lav senere....



Et billede af det færdige resultat....



Ingredienserne der skal på panden....



Myslien er færdig og køler af....



Et sprødt billede tæt på....




Pakket og klar til brug....



Uhmmmm lækkert tilbehør til mine morgener....



Ernst herlige morgenmysli (recept.nu )
2 spsk. smør
3½ dl havregryn
1 dl solsikkefrø
1 dl græskarkerner
1 dl hasselnødder
2 spsk. hørfrø
1 dl flydende honning
1 spsk. kardemomme


- Bland halvdelen af alle de tørre ingredienser, uden kardemomme, i en pande med smeltet smør. Steg ingredienserne ved høj varme. Tag panden af varmen, når myslien har fået en fin gyldenbrun farve. Hæld honningen over den varme mysli og rør det godt rundt i panden, så honningen bliver godt fordelt. Hæld mysliblandingen over i en skål og tilsæt den resterende halvdel, af de tørre ingredienser samt kardemomme, og bland godt.
Kommes på glas, efter afkøling, med tætsluttende låg og opbevar ved stuetemperatur.

Myslien er ikke løs i konsistensen, men klistrer lidt sammen, den kan dog sagtens tages op med en ske og kommes på din A38 eller andet morgenmads produkt. Jeg har forsøgt også at bruge kanel i stedet for kardemomme, hvis man ønsker en anden smag og det fungere godt.
Myslien har en dejlig smag hvor det nøddeagtige rigtig træder frem og giver en fantastisk nuance i myslien og det er så lækkert synes jeg.



Velbekomme....

Kommentarer