Nemme småkager

Jeg har i lang tid, været på udkig efter en småkagedej, der kan trilles i kugler og flyder ud, helt som jeg gerne vil have det, uden at den bliver helt flad. Denne småkage dej er lige netop, som jeg har led efter længe. Se med og lav senere...En lækker småkage....Ingredienserne der skal piskes sammen....Det tørre....15 dejkugler....Uhmmm, ser da lækkert ud....Lækre færdige småkager....Nemme småkager (viunge.dk)
275 g brun farin
2 tsk, vaniljesukker
2 æg
1 tsk. salt
½ tsk. natron
1 tsk. bagepulver med top
250 g hvedemel
200 g mørk chokolade (jeg brugte samme mængde hvide chokoladeknapper)
1 dl smagsneutral olie - fx solsikkeolie

- Start ed at piske brun farin, vaniljesukker og æg sammen i et par minutter til det får en lys farve og bliver luftigt. Herefter tilføjer du sigtet  mel, gennem en si (for at undgå klumper i dejen), bagepulver, natron og salt og rør godt rundt. Hak din chokolade groft (jeg hakkede ikke de hvide chokoladeknapper), så hvert stykke svarer til størrelsen på et tyggegummi. Bland chokoladen og olien i dejen og vend den grundigt, så olien kommer godt ind og blandingen bliver jævn.

Tænd ovnen og varm den op til 175 grader. Du kan med fordel stille din dej i køleskabet imens, da den så bliver nemmere at arbejde med, når du skal forme småkagerne.

Brug en ske til at fordele dejen på en bageplade. En klump dej på størrelse med en spiseske giver en småkage på ca. 10 cm i diameter, så hvis du vil have mange småkager, skal dejklumperne ikke være så store. Hvis man laver 9-12 småkage kugler på hverplade, giver det en god størrelse. Du skal hverken mase, trykke eller gøre noget ved dejen - den får den rigtige form helt af sig selv.

Bag småkagerne i 8-10 minutter - afhængig af størrelsen. Lad småkagerne køle af, før du giver dig i kast med at spise dem.


Jeg fik ca. 35 småkager ud af dejen, og bruge te-skeer til at forme kagerne med,
Næste gang vil jeg prøve at tilsætte enten mørk chokolade, tørrede tranebær eller tørrede æble stykker.

Kommentarer