Nødde-dadelkage - uden mel og sukker

En dejlig dag på jobbet, regnen silede ned og jeg kom i tanke om den skønne kage, jeg bagte for noget tid tilbage - den passer lige til dagen i dag. Jeg skriver opskriften efter billederne - se med og lav senere...En fast men lækker kage....Inden kagen skal bages....Hævet fint og gennembagt....Smeltet mørk chokolade på toppen....Efter afkøling - klar til at smage....Nødde-dadelkage (Piskerisetpåeventyr)

100 g fintmalede nødder - jeg har brugt hasselnødder
2 spsk. kakaopulver
100 g dadler
1 stor eller 2 små meget modne bananer
3 æg
kornene fra en vanillestang eller 1-2 tsk, vanillepulver
1 dl kokosmel
3-4 spsk. rapsolie

-Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller en håndblender med den der foodprocessor funktion, og blend det til en ensartet masse, Hæld det i et smurt eller bagepapirbeklædt ildfastfad, og bag din nødde-dadelkage ved 175 grader i ca. 40 minutter. Det fad jeg bruger er 22 x 13 cm. Lad kagen køle af og spis den som den er, eller smelt noget mørkt chokolade og hæld det over kagen.

Næste gang vil jeg drysse lidt groft salt eller lidt flagesalt hen over den smeltede chokolade, bare fordi det smager afsindig godt.

Kagen er fast, men den der dejlig saftig og lækker. En god kage, der giver en god fornemmelse i kroppen.
God til dem der ikke kan tåle mel, til dem der ikke ønsker (for meget) sukker i kager og til dem der bare elsker en lækker kage i gråvejr, solskin eller andre dage.Velbekomme....

Kommentarer