Kammerjunkere med citronskal

Sommeren er vist så godt som overstået og vi er på vej ind i den skønne, dunkle tid, med stearinlys, varme drikke og masser af hygge - netop derfor vil jeg lige suge det sidste af sommeren med ind og dele de sidste solstrejf med jer. De kan altså også laves om vinteren. Se opskriften efter billederne, kig med og lav senere....
Det færdige og sprøde resultat....Alle ingredienserne....Den færdige dej....Rullet til en pølse og klar til at skæres ud....Skåret og trillet....Bagte og duftende....Halverede for at tørre helt i ovnen....Fine, sprøde kammerjunkere....Her venter mange sommerdage med koldskål og kammerjunkere....Kammerjunkere (Lone Landmand)
500 g mel
175 g smør
100 g flormelis
2 store æg
1 dl mælk
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
1½ tsk kardemomme
skal fra en økologisk citron

-Bland alle de tørre ingredienser i en skål og smuldr smørret i melblandingen. Så tilsættes der mælk, æg og citronskal, dejen æltes så den bliver ensartet og samlet. For at dejen er nemmere, at arbejde med, kan du sætte dejen på køl i ½-1 times tid. 
Tænd ovnen på 200 grader og find bagepapir og bageplader frem - læg bagepapir på bagepladerne. Tril dejen til en pølse med en diameter på ca. 2 cm og skær stykker af på 1½- 2 cm og tril dem til kugler, som lægges på de bagepapirbeklædte bageplader. Kuglerne bages i 10 minutter og flækkes derefter mens de er varme og de lægges med skærefladen nedad og tørrer i den slukkede ovn i 20-30 minutter. Lad kammerjunkerne køle helt af på en rist og kom dem i en tætsluttende beholder, gerne glas, det pynter så fint.

Jeg synes ikke, at mine kammerjunkere blev tørre indeni, så jeg vendte dem med skærefladen opad og lod dem tørre inde i ovnen, natten over, uden varme på ovnen. Så var de gode og tørre indeni. Igen kommer det også helt an på hvordan ovnen er og alle ovne er forskellige. 
Kammerjunkerne, synes jeg, kunne godt tåle lidt mere citronsmag, og jeg vil bruge mere citronskal næste gang.

Ellers en skøn og velsmagende kammerjunke.Velbekomme....
Kommentarer