17. December - Flag-lagkage

Da jeg havde fødselsdag ville jeg forsøge mig med, at lave den berømte flagkage, som du sikkert kender fra Den Store Bagedyst. Jeg synes det gik fint nok, og den smagte da også helt vidunderligt og dejlig frisk. Lavede et par justeringer, men ellers har jeg fulgt opskriften. Se med og lav senere...Flagkage med Dannebrogsflag....Ingredienser til chokoladedelen af fyldet....Udblødt husblas kommes i den varme chokolade-fløde-blanding....
Lagkagebunden er bagt og skal efter afkøling deles i 2 bunde....Den fine bund er delt....Den inderste ring til flagkagen er lagt på....Kagen er lagt sammen og klar til at blive pyntet....Hvide chokolade-flager....Lagkagen på køl i udestuen....
Så er kagen blevet skåret....Lidt bredt kors i Dannebrog, men det går nok....Flag-lagkage (Den store bagedyst)

Kagecremen:
7,5 stk. husblas
300 g hvid chokolade
2 vanillestænger
4 tsk. sukker
1,5 liter fløde
2 spsk. lemoncurd

Lagkagebunde:
1 vanillestang
250 g sukker
rød pastafarve, til du synes farven er fin
250 g smør, stuetemperatur
7 stk. æg, stuetemperatur
275 g hvedemel
10 g kakao
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk

Fremgangmåde kagecreme:
Læg husblassen i blød i ca. ½ time i en ½ liter vand. Hak chokoladen fint og kom den op i en stor skål. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vanillekornene med en smule sukker for at skille kornene og kom dem op til den hakkede chokolade. 
Varm fløden op til 80 grader og tag gryden af varmen. Hæld halvdelen af den varme fløde over i skålen med den hakkede chokolade og rør i blandingen til chokoladen er smeltet. Tilsæt resten af den varme fløde og lemoncurd og rør igen. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte ned i cremen og lad husblassen smelte helt. Rør det hele godt sammen. Kom husholdningsfilm, helt ned på chokoladeblandingen, så der ikke dannes luftbobler under og stil til afkøling til det er helt afkølet eller til dagen efter.

Fremgangsmåde lagkagebunde:
Flæk vanillestangen på den langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vanillekornene med en smule sukker, for at skille kornene. Pisk det bløde smør med vanillesukker, resten af sukkeret og farven til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under piskning og pisk godt mellem hvert. Bland hvedemel, kakao og bagepulver godt sammen. Sigt det i den piskede masse og vend det forsigtigt til en ensartet dej. Lun mælken en anelse og rør det forsigtigt i dejen.
Smør en 24 cm. springform med bagespray eller et tyndt lag smør og læg et tilklippet stykke bagepapir i bunden af formen. Fordel dejen heri. Bag bunden i en 170 grader varm ovn i ca. 40 minutter, til den er gennembagt og giver efter ved let tryk. Husk ovne bager ikke ens, så hold godt øje med lagkage-bunden.
Lad bunden køle af på et stykke bagepapir med bunden i vejret, men s den bliver i formen.

Opbygning af flagkagen:
Flæk den afkølede bund i 2 lige tykke bunde. Læg lagkageplast i kanten af den rengjorte springform. Allerede her fandt jeg det fad, kagen skulle serveres på og byggede den op i formen på denne. Læg den ene bund i bunden af formen og udstik denne med en 18 cm ring og med en ring på 15 cm., så der dannes en rille på 1,5 cm uden kagebund. Hvis du ikke har en 15 og 18 cm udstiksform, kan du bruge en tallerken eller lignende, som skabelon til at skære efter. Du gør helt det samme med den anden bund, som dog lægges tilside på bordet, mens den kolde creme piskes luftig - hold godt øje med cremen, så den ikke bliver pisket for meget og derved skiller. Kom en god portion af den piskede creme i en engangssprøjtepose uden tyl og klip et hul på 1,5 - 2 cm. Fyld nu cremen i rillen mellem den nederste bund og sprøjt derefter et 2 cm tykt lag på hele overfladen af bunden. Smør det jævnt med en palet. Læg de sidste bunde på som top og fyld nu den sidste rille med creme. 
Smør et meget tyndt lag af cremen på hele kagens top og stil kagen koldt til den har sat sig. Skal den stå til dagen efter, skal den dækkes med husholdningsfilm. Den overskyende creme hældes op i en skål, tildækkes og sættes på køl.
Befri den kolde kage fra formen, stil kagen på det fad du ønsker at servere den på. Jeg valgte at gøre dette, da kagen skulle bygges op. Pisk cremen let og kom den i en engangssprøjtepose med en stjernetylle 12 mm. Jeg sprøjtede cremen på på den klassiske lagkage måde og sluttede af med små dutter oven på lagkagen. Sættes på køl og tag gerne kagen ud 15-20 minutter før den skal serveres og nydes.

Dette er en sjov kage at bage, lægge sammen og se resultatet af. Hvis rillen bliver for bred, så er der næsten mere creme end kage i lagkagen og så bliver den næsten for overvældende i al den herlige creme. Næste gang må jeg forsøge at lave rillen smallere, så der er lidt mere kage, at smage. Den smagte fantastisk.Velbekomme....


Kommentarer