19. December - Pebernødder, de rigtig gode

Vores dreng elsker pebernødder og kan spise mængder af dem, hvis han fik lov, og det gør han nogle gange i disse dage i december. Vi har prøvet forskellige opskrifter og faldt over denne, og pebernødderne har den helt rigtige smag og duft ikke mindst. Se med og lav senere....De færdige pebernødder....Dejen trillet til en pølse og skåret ud i passende stykker....De fine pebernødder på vej til ovnens varme....Et fint billede tæt på....Pebernødderne er fladet lidt ud....Der bliver ikke bare mange, men der bliver rigtig mange pebernødder ud af denne portion....Pebernødder (fuglebjerggaard.dk)
½ kg sukker
250 g stuevarmt smør
2 dl piskefløde
2 dl sirup
2 spsk. bagepulver
4-5 spsk brunkagekrydderi
hvedemel til dejen bliver fast, men ikke hård

-Rør sukker og smør sammen, tilsæt først fløden, og så de andre ingredienser. Rør mel i til dejen er til at forme, og det afhænger meget af hvilket mel du bruger. Hvis du bruger grovere mel, skal der noget mindre mel i, da det suger mere væske til sig. Jeg lagde dejen i en plastik pose og lod den ligge et par dage, til vi skulle bage, du kan også nøjes med at lade den ligge natten over. Tag dejen ud og form en pølse og tril den til den ønskede tykkelse og skær i passende stykker, de hæver til det dobbelte i ovnen. Bag pebernødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, men holde øje med dem, de får lige pludselig for meget - ikke alle ovne er ens.


I dejen skulle der krydderkage-krydderi i, men jeg havde kun brunkagekrydderi, men tror ikke det gør den store forskel. De smager rigtig dejligt, som vi i familien synes en pebernød skal smage.Velbekomme....

Kommentarer