2. December - Kalenderlys-holder, hjemmelavet

Jeg kom lige i tanke om noget og så måtte jeg ud og købe beton, til at støbe med og så gik jeg igang. Jeg skriver lidt efter hvert billede. Se med og lav senere....Et billede af det færdige resultat....
Beton pulver og vand blandes godt til det er som halv tørt havregrød....


 

Lyset centrers i formen og jeg har rullet lamineringsplast en enkelt gang omkring lyset, så det ikke bliver ødelagt af betonen....Kom betonen i så det kommer op i den højde du ønsker - husk der skal bruges mere beton end man lige regner med....Glat ud, bank formen i underlaget for at få så mange luftbobler ud og stil til tørre. Jeg kunne tage støbningen ud af formen, efter lidt banken i hårdt underlag, for at få den ud, allerede dagen efter. Det kommer også helt an på hvor tyk et lag beton der er i formen, så tjek efter så godt du kan, om den er tør nok til, at tage ud....Jeg satte nogle filt-dutter under lysholderen, så den ikke ridser underlaget....Et overblik over bunden af lysholderen....Fordi der er hul helevejen gennem støbningen, satte jeg også en filt-dut under lyset....Det færdige resultat - enkelt, råt og julet....

Kommentarer