Aïoli - hjemmelavet

Godt nytår og velkommen tilbage.
Når vi, min kæreste og jeg, har været ude og spise og fået en burger med fritter, så servere de altid Aïoli til og det smager himmelsk. Jeg har gerne villet prøve, at lave det selv, men har hørt at det godt kan være svært, da det let kan skille, hvis man ikke tilsætter olien i en tynd stråle og meget lidt af gangen. Jeg stod med kun 2 æg, så det skulle lykkes første gang - det gjorde det også og jeg må sige, at det smager altså præcis ligeså godt, som det man får til sin burger, måske endda bedre. Jeg har hentet inspiration hos frkcurting.blogspot.dk og carrotstick.dk.
Synes det er rart, at vide hvad der præcis er i det man spiser og så er det en fornøjelse, at lave selv. Se med og lav senere....
Uhmmmm lækkert....

Æggeblommerne er klar til en dans med piskeriset....
Pisket godt....
Tilsæt Dijonsennep....
Olien tilsættes i en tynd stråle og meget lidt af gangen....
Når al olien er brugt op, har mayonnaisen en lækker, cremet konsistens....
Færdig og klar....Aïoli - hjemmelavet ca. 200 g
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk citronsaft
1 tsk. Dijon sennep
3 dl smagsneutral olie, jeg bruger rapsolie
2 fed presset hvidløg

-Alle ingredienserne skal være stuetemperatur, for at give det bedste resultat. Start med at piske æggeblommer, citronsaft, når det er blevet til en lys masse, tilsættes Dijon sennep og der piskes igen. Nu tilsættes olien lidt af gange i en meget tynd stråle og pisk godt mellem hver gang, du kommer olie i. Jeg bruger sikkert også for lang tid på, at lave aïoli, men så er den heller ikke skilt for mig. Til denne portion har jeg nok brugt 30-40 minutter på at lave den og det er helt sikkert ikke nødvendigt, men så er jeg på den sikre side.
Når aïolien er færdig og al olien brugt op, rører jeg presset hvidløg i og smager til med salt og peber og servere.
Du kan også hakke persille fint og komme i, det giver også en rigtig dejlig smag.

Aïoli er fantastisk til burgere, fritter, som dip, til brød, kød og mange andre ting. Prøv dig frem, der er sikkert mange flere muligheder.
Det smager rigtig godt samme dag det er lavet, men lav det gerne dagen før eller tidligt på dagen, hvor det skal bruges, så smagene sætter sig.Velbekomme....

Kommentarer