Æbletærte med smuldredej af havregryn

Nu er det på tide, at jeg ligesom kommer igang med at skrive opskrifter igen. Havde et travlt forår med uddannelse og så var der sommerferie og så går tiden bare så stærkt. Nu vil jeg til gengæld give dig muligheden for, at lave en lækker æbletærte - skriver opskriften efter billederne....Det færdige og absolut velsmagende resultat....Lækre overskudsæbler, de skal ikke gå til spilde....Æbler, stevia-sukker og kanel....Smuldredejen, med havregryn....Æblerne er kommet i det smurte tærtefad....Smuldredejen er kommet ovenpå....Den færdigbagte og i hele huset velduftende æbletærte....Lækker med cremefraiche til....Æbletærte med smuldredej af havregryn   ca. 8 pers.

Æbleblandingen:

7 æbler (brug det antal du synes er passende)
3 spsk. kanel
9 spsk. stevia-sukker eller almindeligt sukker (kanel og sukkerblandingen kan varieres i mængde, æblerne suger en del)

Smuldredej:

90 g havregryn
100 g smør
100 g stevia-sukker eller almindeligt sukker (smuldredejs-mængden kan også varieres, alt efter hvor meget dej man ønsker i tærten)

Pynt:

Mandelflager

- Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
Bland stevis-sukker og kanel sammen til kanelsukker. Skær de syrlige æbler i både og derefter i mindre stykker, ca. 3 stykker pr. båd og vend dem i kanelsukkeret. Smuldr havregryn, stevia-sukker og smør hurtigt med fingrene. Smør en tærteform eller med sprayfedt og kom æblerne deri, kom derefter smuldredejen over.
Kagen bages i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Hold lidt øje med, at overfladen ikke bliver brændt, du kan evt. skrue ned for varmen eller lægge noget over tærten..Velbekomme.....Kommentarer