Sund squashkage

Der er da ikke noget bedre, end en lækker kage lavet med ingredienser fra egen have. Min mor lavede Squashkage, da jeg var mindre og det var altid lækkert og det duftede helt fantastisk i hele huset. Jeg skriver opskriften efter billederne....



Frisk revet squash....




Æg, olie og farin....




Nu med mel og de andre ingredienser....




De groftrevne squash er tilsat....




Dejen er hældt i den bagepapirs beklædte form....




Den færdige kage....




Sund squashkage ( Ude og hjemme )

150 g brun farin
½ dl olie
200 g grahamsmel
150 g hvedemel
1½ tsk. vanille
1 tsk. bagepulver
3/4 tsk. salt
1½ tsk. natron
2½ tsk. kanel
1½ dl cremefraiche 9%
400 g revet squash

- Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Vask og riv squash´ene på den grove side af rivejernet og sæt det til side. Pisk brun farin og olie sammen og tilsæt derefter æggene ét ad gangen. Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt dem skiftevis med cremefraichen, til konsistensen bliver tykkere. Tilsæt de groftrevne squash og vend dem godt i dejen.  Beklæd en lille bradepande (24 x 30 cm ) med bagepapir og bag kagen på midterste rille i den opvarmede ovn i 35 minutter. Tjek med en strikkepind, om kagen er gennembagt. Lad kagen afkøle på en bagerist.

Hvis du ønsker pynt på kagen, kan du eventuelt lave en ostecreme eller smelte noget chokolade og hælde over kagen. Jeg valgte ikke, at komme pynt på, da kagen er dejlig svampet, og jeg synes den holder sig frisk i lang tid.



Velbekomme....

Kommentarer