18. December - Peanutkugler

Peanuts, de er hjertelig velkomne i vores hjem, både som snacks, i madlavning og i konfekt. Jeg fandt en opskrift på facebook, og den er bare rigtig god. Den er nem og lige til, at gå i gang med og så kan hele familien være med, både til at lave dem og helt sikkert også til at spise dem. Se med og lav senere....


Så er der spiseklare....


Tørrede, udstenede dadler....


Saltede peanuts....


Peanutbutter, chrunchy, tilsættes....


Så er massen klar til, at blive formet....


Fine ensartede kugler....


Smeltet mælkechokolade....


Til en hyggeaften....


Eller som værtindegave....Peanutkugler
130 g saltede paenuts
450 g dadler, før du udstener dem
5 spsk. peanutbutter, chrunchy
200/250 g mælkechokolade

-Hvis du har en minihakker eller en foodprocessor, så gør det hele processen nemmere. En minihakker, kan ikke tage så meget, så kom den smule peanuts og udstenede dadler i ad gangen, så den ikke kører varm i dadlerne, da de er ret klistrede.
Hak dadler og peanuts, så det samler sig. Held det hele i en skål og tilsæt peanutbutter og ælt det sammen, gerne med hænderne, det er så hyggeligt.
Form kugler ud af massen i den størrelse, som du synes. Du kan sætte kuglerne på køl indtil du skal overtrække dem med smeltet chokolade.
Brug godt med chokolade, så du ikke løber tør undervejs. Kuglerne dyppes i chokoladen og lad dem størkne på bagepapir eller folie. Stil dem køligt og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse eller et glad  med patentlåg.

De smager fantastisk og forsvandt da også ret hurtigt. Du kan også bruge dem som værtindegave, pakke dem i en fin pose og jeg ved de vil bringe lykke.Velbekomme....

Kommentarer