3. december - Bagt æblekage med kanel

Så er det blevet fredag og der skal lige bages lidt lækkert til kaffen, som man siger. Fik lige idéen fra arbejde, hvor en kollega havde bagt en æblekage og den så rigtig lækker ud, så derfor tænkte jeg, at det kunne jeg da lige lave inden vi skulle spise til aften. Se opskriften efter billederne og lav senere....


Dette er det velduftende og lækre resultat....


Dejen er rørt godt sammen, til en ensartet blank dej....


Dejen er toppet  med æbler i skiver....


Dernæst drysset med kanel og sukker....


Nybagt fra ovnen....


Super svampet og blød kage....


Kørte ned til mine forældre med den halve krans....Bagt æblekage med kanel (Isabellas)

2 æg
200 g sukker
100 g smør/flydende smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vanillesukker
1 æble
1 springform den med hullet i midten
smør til formen

Topping:
2 æbler
1 spsk. kanel
2 spsk. sukker

-Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker til det bliver hvidt og skummende. Smelt smørret/lun det hvis du bruger flydende smør, det gjorde jeg, lad  det køle af og rør det i æggemassen. Mel, bagepulver og vanillesukker blandes og sigtes i dejen. Rør godt rundt til dejen bliver blank og ensartet. Skræl et æble og skær det i små tern og rør dem i dejen. Smør formen og hæld dejen i.

Topping:
Bland sukker og kanel, skræl 2 æbler og fjern kernehuset og skær dem i både, og placer dem i et pænt mønster ovenpå dejen. Drys sukker og kanel over kagen i et jævnt lag.

Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter - tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt. Server gerne kagen, mens den endnu er lun, med vanilleis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

Tip:
Jeg brugte frosne optøede æblebåde og det fungerede fint, kangen blev dejlig svampet og blød. Synes ikke at de optøede æbler gjorde kagen for våd. Jeg brugte flydende smør og lunede det let i mikroovnen.Velbekomme....
Kommentarer