Kanelboller

Nu er jeg klar igen, og har en masse dejlige opskrifter, der bare ligger og venter på at blive lagt op her på bloggen. Jeg har ikke lagt noget op i lang tid og det skyldes udelukkende, at jeg har haft, og har stadig travlt med min uddannelse til lægesekretær. Tiden flyer bare af sted og nu er det snart december og jul igen... det er helt tosset, så hurtigt 1 år det kan gå. Håber jeg kan få lagt lidt mere på bloggen og blive lidt mere stabil, det er kun et håb og ikke noget jeg kan love.
Se opskriften efter billederne.

Se med og lav dem på en dejlig dag.Lækker sprød skorpe og det dufter af jul og kanel i hele huset....
Kanelbollerne smager bare så lækkert....Kanelboller (Hendes Verden) ca. 22 stk.
5 dl mælk
50 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 dl neutral olie (rapsolie)
600 - 700 g mel
1 let pisket æggehvide til pensling
kanel og rørsukker til at drysse på boller inden bagning

- Lun mælken og opløs gæren heri, tilsæt salt og sukker, rør til det er opløst. Tilsæt olien og halvdelen af melet og pisk det hele godt sammen. Tilsæt så meget af det resterende mel, at dejen er blød og smidig. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning et lunt sted, under et klæde eller kom husholdningsfilm henover skålen og sæt dejen til hævning i ca. 40 minutter.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den kort. Del dejen i ca. 22 stk og fordel dem på 2 bageplader og lad dem efterhæve ca. 20 minutter under et klæde.
Tænd ovnen på 210 grader. Bland kanel og sukker til drys. Pisk en æggehvide let til det skummer og pensl bollerne forsigtigt med skummet og drys med kanel/rørsukker blandingen.
Giv hver af bollerne et dybt klip (jeg klippede skråt ind i bollen). Bag bollerne ved 210 grader i ca. 13 minutter og lad dem køle af på en rist. (Hold øje med bollerne i ovnen, da ikke alle ovne bager ens).

Der kan også tilsætte kanel i dejen, for at fremhæve smagen, men det behøver man ikke.


Smager godt på en solskins- eller regnvejrsdag.

Kommentarer