Chokolade-drømmekage.

For noget tid siden spurgte jeg min søn, hvilken kage han syntes, vi skulle bage. Han svarede chokoladekage, og drømmekage. Jeg spurgte, hvilken skal det så helst være, hvortil han svarede hvad med en chokolade drømmekage.... selvfølgelig, den havde jeg slet ikke tænkt på. Så sådan blev det, en lækker chokolade-drømmekage og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billedet....
Se med og lav senere.


Kagestykket er ikke så stort, og jeg indrømmer, at jeg ikke fik taget et billede før, der kun var små stykker kage tilbage...., sådan kan det gå.


Chokolade drømmekage

125g blødt smør
125g sukker/rørsukker
3 hele æg
150g hvedemel
1 tsk. vaniljepulver (med top) eller korn fra 1 stang vanilje
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
½ dl mælk
50g kokosmel

Til topping:

100g brun farin/Muscovadosukker
1 spsk. kakao
25g lys sirup
50g kokosmel
50g smør
4 spsk. sort brygget kaffe (hvis man bryder sig om det).

-Kom det bløde smør op i en skål sammen med sukker og pisk det godt sammen, i røremaskinen. Pisk æggene i dejen ét ad gangen. Bland hvedemel med vaniljekorn/vaniljepulver, kakao og bagepulver og pisk også det i dejen. Rør derefter mælk og kokosmel i og pisk til du har en god og lind dej.
Beklæd et ovnfastfad (cirka 18 x 25 cm) med bagepapir og fordej dejen heri. Bag nu kagen i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn, hvor den skal have ca. 25 minutter.
Imens laver du topping og blander brun farin/muscovadosukker, sirup, kokosmel, smør og evt. sort friskbrygget kaffe i en kasserolle og varm det forsigtigt op.Kog det kort igennem et par minutter ved lav varme.
Tag kagen efter de ca. 25 minutter og fordel kokostopping på kagen. Stil kagen tilbage i ovnen og bag færdigt i 10 minutter ved 180 grader varmluft/200 grader almindelig ovn.
Tag kagen ud ag ovnen og lad den køle af inden servering. Kagen tages nemmest ud af formen, godt at være to, ved at tage fat i hver sin side af bagepapiret og tage kagen ud af formen.


Velbekomme.

Kommentarer