18. december - Brændte mandler, Baileys

Her i juletiden er det ret almindeligt, at vi her i husstanden laver mange hjemmelavede søde sager. Brændte mandler er absolut et af de store hits, så derfor var begejstringen ikke til at holde tilbage, da jeg hørte om brændt mandler med Baileys. Lækkeri tænkte jeg bare, og så var det jo bare en win win, at jeg i fødselsdagsgave fra et hold af naboerne fik en Baileys. Så bliver det da ikke bedre og nemmere.
Se med og lav senere.
Tænker, at dette billede er det helt rigtige at starte med, men kan jo næsten fornemme duften.
Alle ingredienserne inden de kommes i mikroovnen.
Uhmmmm god til mange ting

Ikke kommet i mikroovnen endnu, men bare blandede og klar.
Efter et par omgange i mikroovnen, så er de klar.
Afkølede og lækre knasende sprøde.Brændte mandler, Baileys (Cana Buttenschøn)
200g mandler
1½ spsk. Baileys
4 spsk. sukker
½ tsk. kanel
½ tsk. kakaopulver
- Alle ingredienser blandes godt sammen i en stor, dyb tallerken, som kommes i mikroovnen i 2 minutter på højeste effekt. Tag derefter skålen ud, grydelapper anbefales, og der røres godt rundt. Sæt igen skålen i mikroovnen i 2 minuttter påå højeste effekt og tag derpå skålen ud igen.
Bred mandlerne ud på en bradepande beklædt med bagepapir og skil mandlerne ad. La dem køle helt af før de kommes i en skål eller en bøtte til senere nydelse. Hvis de altså når så langt, da de smager virkelig godt og måske slet ikke når i nærheden af en skål de kan ligge i.

Baileys og sukkeret kommer i kog i mokroovnen og derved fordamper alkoholen, og mandlerne kan derfor sagtens serveres for børn.Velbekomme.

Kommentarer