19. december- Bolcher, Tjongkola, Ernst Kirchsteiger

Jeg har aldrig prøvet at lave bolcher, så da jeg så endnu et program med svenske Ernst Kirchsteiger, som lavede blocher, så måtte jeg da også prøve det. Havde jo alle ingredienserne hjemme, så det var jo egentlig bare med at komme i gang. Jeg er glad for, at jeg gjorde det, da de smager mægtig godt. Se med og lav senere. Opskriften kommer efter billederne.
De lækre hjemmelavede karamelbolcher.
Ingredienserne til karamelbolcherne.
Sukkermassen koger - starten.
Sukkermassen koger - færdigt.
Massen er klar til at blive kølet og bearbejdet.
Så er de færdige, kolde og klar til prøvesmagning
Et glas til os og et glas til værtindegave.Blocher, Tjongkola, Ernst Kirchsteiger
3 dl sukker
1,5 dl fløde
1,5 dl lys sirup
25 g smør
1/4 tsk. salt
madolie

-Kom olie på en marmorplade eller en bageplade. Olier også en saks og de 2 spartler du skal bruge.
Bland sukker, smør, sirup og salt i en tykbundet gryde og lad det koge op til 150 grader, det tager ca. 15 minutter.
Hæld den brandvarme masse over på marmorpladen/bagepladen og lad den køle lidt. Tag de olierede spartler og skub karamelmassen ind mod midten og fortsæt med dette, til massen er så kølig at du kan håndtere den med hænderne.
Olier hænderne og tag massen op og træk den ud til en lang pølse, læg den sammen igen og gentag indtil massen begynder at blive lysere. Del massen i to og træk den ene ud til en lang pølse og klip den i passende stykker med en olieret saks. Læg stykkerne på en tallerken, så de kan køle helt af og ikke klistrer til hinanden mere.


HUSK: Massen er rigtig varm længe, og da jeg kunne håndtere den, varede det ikke læge før den stivnede. Hvis du kan få fat i et par handske, der egner sig til at lave bolcher med, så er det en rigtig god idé, det skal jeg i hvert fald have fat i til den næste portion jeg skal lave.

HUSK: Hold godt øje, hvis du laver dette med mindre børn, at de ikke kan komme i nærheden af bolchemassen, den er vanvittig varm og kan brænde noget så grusomt, hvis man får den over sig ved et uheld.

HUSK: Det er også sjovt at lave bolcher sammen og ikke mindst spise dem sammen.


Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Kommentarer