12. december - Jule pavlova (Mary Berry)

Jeg elsker at se madprogrammer. Specielt holder jeg meget af at se Bagedysten fra forskellige lande som Sverige, Australien og England. I England er det Mary Berry og Paul Hollywood, som styrer showet. De har lavet nogle programmer, hvor de laver forskellige lækre kager, brød mv. En af de opskrifter, som jeg bestemte mig for at afprøve er Mary Berrys Pavlova. Jeg lavede den til min fødselsdag.
Se med og lav senere.
Det færdige resultat, som jeg lavede den....I marengsen skal der laves en rende, så der kan komme fyld i, når den er bagt....Marengsen har den helt rigtige konsistens og laver fine hvide toppe....Det færdige resultat....Pavlova (Mary Berry)

6 økologiske æggehvider
350 g sukker
1 tsk. hvidvins eddike
1 tsk. majsstivelse

Fyld:
600 ml fløde
1 tsk. vanillepulver
50 g siet flormelis
jordbær i kvarate
hindbær
blåbær
granatæble kerner (dem glemte jeg desværre)
si flormelis henover kagen inden servering


- Forvarm ovnen til 160 grader. Tegn 2 cirkler på et stykke bagepapir, på bagsiden, en cirkel på 30 sm i diameter og indeni en cirkel på 15 cm i diameter.
Pisk æggehviderne ved høj hastighed til der kommer bløde toppe, tilsæt derefter sukker lidt efter lidt, stadig ved høj hastighed til det bliver stift og blankt. Bland hvidvins eddike og majs stivelse og tilsæt det æggehviderne under stadig piskning. Tag en ske og sæt al marengsen indenfor de to cirkler og lave en rende i marengsen, så fyldet kan kommes deri efter bagning.
Så snart du har kommet marengsen i ovnen stilles temperaturen på 140 grader og bag den i 1 time til 1 time og 15 minutter til ydersiden er hård, men stadigvæk hvid. Sluk ovnen og lad pavlovaen stå i ovnen, mens den køler af i ca. 1 times tid eller gerne til dagen efter for at blive kold og tør.
Inden servering piskes flødes, vanillepulver og flormelis indtil, der kommer toppe i flødeskummet. Kom flødeskummet i renden og pynt med frugten, som fordeles over hele pavlovaen. Drys med flormelis, som sne over pavlovaen.


Pavlovaen ''hæver'' en del under bagning, og det gør den større end man lige regner med.
Pavlovaen er rigtig lækker, den smelter på tungen og det lidt syrlige fra frugten egner sig virkelig godt til den søde marengs og det let søde fyld.
Marengsen kan laves i godt tid og skal blot pakkes i husholdningsfilm, så der ikke kommer luft til og opbevares køligt. Efter sigende skulle den kunne laves 1 måned i forvejen, altså uden fyld.


Rigtig god fornøjelse....
Kommentarer