19. december - Hæklede grydelapper

Jeg har gjort det før og nu har jeg gjort det igen, hæklet tykke grydelapper til min søster i værtindegave. De seneste par år har jeg hæklet grydelapper til hende, når vi skulle til min nevøs fødselsdag, som er den 21. december. Så hvert år er det tid til et nyt par grydelapper. Jeg har haft travlt i år med at få dem færdige, men det er de nu.
Se med og lav senere.
Jeg har slået 45 luftmasker op og derefter hæklet med stangmasker op til 25 rækker, så det er lige som karkluden. Mønstret er et der var farvet ind i garnet, men det ser fint ud. Jeg har som fyld brugt to lag gamle håndklæder, hæftet dem i hjørnerne og hæklet en bort langs kanten. Borten har har lavet med 8 luftmasker og derefter stangmasker så langt, at den kunne nå hele vejen rundt. Jeg har derefter syet den fast i grydelappen, også for at fæstne de forskellige lag og sy dem sammen.
Der er måske en anden og nemmere måde at gøre det på, men de er kraftige og fungerer til fulde 100%.Rigtig glædelig jul....

Kommentarer