23. december - Brændte mandler med pebernøddekrydderi

Nu er det dagen før dagen og det sitre af julestemning uanset, hvor man kommer hen i denne tid. Der er juleferie og dagene skal bruges med familien, spille spil, hygge med film og nyde hinandens selskab - det er såååå dejligt. Jeg har lavet brændte mandler med pebernøddekrydderi og de er go´e. Se med og lav senere.
Uhmmm de er virkelig gode....
Jeg er ikke klar over om man stadig kan få dette krydderi, men jeg havde købt en del af det sidste år og havde stadig noget tilbage. Ellers kan man bruge noget af den blanding man laver til brunkager.
Det er hvad der er tilbage af en ok portion, men så må jeg lave nogle flere i morgen.Brændte mandler med pebernøddekrydderi
200 g mandler
200 g sukker
3/4 dl vand
2-3 tsk. pebernøddekrydderi

-Mandler, sukker og vand komme på en pande, som varmes op. Rør i det heletiden, så det ikke brænder på. Efterhånden som vandet fordamper vil massen blive mere tør og når du bemærker, at massen ændrer konsistens tilsætter du pebernøddekrydderiet. Rør stadig i massen og den vil fortsætte med at tørre mere og mere, tages af varmen og hældes over på et varmefast underlag med bagepapir inden sukkeret begynder at smelte og mandlerne bliver blanke.
På denne måde får de den overflade, som man kender fra dem, som man køber i boderne på strøget op til jul. De hjemmelavede er bare endnu bedre og meget billigere at lave.Rigtig glædelig jul.

Kommentarer