Boller, med masser af knas

Her i huset bliver der bagt flere gange om ugen, og det er alt lige fra boller til madpakken over til pitabrød til aftensmad og meget mere. Disse boller bages rigtig tit i forskellige afskygninger og de er en fryd for både familien og når vores søn har kammerater med hjem fra skole. Det nemme ved disse boller er, at de ikke skal hæve, før de bages.
Jeg skriver opskriften efter billederne se med og bag senere.De færdige boller - ligner næsten små pindsvin....Dejklumperne lander i solsikkekernerne....Klar til at komme i ovnen....Den færdige bolle....Lækre til en hver lejlighed....Boller, med masser af knas (antal efter størrelse)
50 g smør (kan udelades, hvis de ikke skal gemmes alt for længe)
3½ dl mælk
50 g gær
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 lille håndfuld hørfrø
1 lille håndfuld græskarkerner
1 lille håndfuld solsikkekerner
valnøddekerner, som man brækker i mindre stykker
2 håndfuld havregryn
ca. 350 - 400 g hvedemel (dejen skal være lidt klistret, men ikke for flydende)

Pynt: Solsikkekerner, græskarkerner eller andre kerner.

- Opløs gæren i den kolde mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt i røremaskine gerne i 5 minutter. Hæld solsikkekerner op i en dyb tallerken.
Form boller af dejen, med 2 spiseskeer og læg dem ned i solsikkekernerne, én ad gangen, og vend forsigtigt, så der kommer kerner over det hele og sæt forsigtigt hen på en bageplade med bagepapir. Fortsæt til al dejen er brugt. Sæt bollerne i en kold ovn og tænd den på 225 grader, almindelig ovn,  og bag boller 20-30 minutter alt efter, hvordan din ovn bager.
Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hule, når man banker dem i bunden.

Det kan variere med antallet af boller alt efter, hvilken størrelse de skal have.
Det lyder umiddelbart af meget fyld, men man kan bare variere og bruge de ingredienser, man selv synes er lækre. Efterhånden, som man bager bollerne mange gange, så finder man også ud af, hvor meget fyld man vil have i.
En lille håndfuld kan også være 1-2 spsk.

Bollerne mætter meget og er lækre i madpakken, til skovturen eller bare som hygge.Velbekomme....

Kommentarer