12. december - Æbleskiver

Æbleskriver kan man ikke komme uden om her i december måned - og det er da bare dejligt. Der findes et hav af opskrifter og jeg afprøver flere i løbet af måneden. Jeg har fundet en her, som du sagtens kan nå at lave. Se med og lav senere.Så er det bare at hygge og vi havde en rigtig dejlig aften.Det er økologisk citron - den var bare meget grøn.Man kan næsten fornemme duften brede sig.Næsten klar til servering.Hyggede med julekalender i tv.Æbleskriver med kærnemælk (20-25 stk. - alt efter hulstørrelsen i æbleskrive panden)
250 g hvedemel
1/4 tsk salt
½ tsk natron
1 spsk vanillesukker
4 dl kærnemælk
100g smeltet smør eller margarine (jeg brugte flydende margarine)
3 æg
1 spsk sukker

-Skil æggehvider og blommer i hver sin skål. Pisk sukker og æggehvider luftige og stive. Bland æggeblommer, mel, salt, natron og vanillesukker sammen. Pisk med en el-pisker og hæld gradvis kærnemælken i indtil dejen er ensartet. Hæld nu det smeltede smør i dejen. Vend til sidst de piskede æggehvider forsigtigt i dejen.
Brug lidt smør i hullerne i æbleskivepanden. Fyld huller 3/4 på med dej og bag æbleskriverne ved middel varme.
Når kanterne begynder at blive faste, og du kan vende dem uden at de går i stykker, så vend dem rundt på siden (med en træpind eller lignende) og lad den flydende dej, der er i æbleskiven flyde ud. Fyld hulle top med ny dej og vend dem hele vejen rundt, at de bliver lukket. Når æbleskiven har fået en fast overflade, så vend dem jævnligt så de bliver gyldne og sprøde over det hele.
Æbleskriver kan eventuelt holdes varme i ovnen til de skal spises. Dæk med alufolie og sæt ovnen på ca 150 grader. Æbleskriverne kan bliver lidt bløde ved denne metode, men smager stadig godt.


Velbekomme og rigtig glædelig jul.

Kommentarer