13. december - Rullepølse, hjemmelavet

Rullepølse kan man have mange meninger omkring, men er den hjemmelavet, så er der ikke så meget at have mening om bortset fra, at den smager virkelig godt og ægte. Jeg laver egentlig kun rullepølse til jul og burde da faktisk lave den noget oftere, fordi det smager bare helt rigtigt. Se med og lav senere, du kan sagtens nå det til julefrokosten.Den færdige og meget smagfulde hjemmelavede rullepølse.Krydderierne til rullepølsen.Så er rullepølsen klar til en tur i gryden.Ned i rullepølse-pressen og derefter på køl.Det duftede i hele køkkenet af rullepølse.Rullepølse, hjemmelavet
1 stk saltet slag fra slagteren, denne var på 1 kg ( har tidligere haft på 1,7 - 2 kg)
2 store løg, fintrevet
4 tsk groftkværnet peber
4½ tsk stødt allehånde
1½tsk stødt ingefær
3/4 tsk stødt nellike
2½ tsk fint salt
blad husblas så det dækker (1 lag)
- Fordel først fintrevet løg på hele slaget, drys de blandede krydderier over og læg husblas på og rul slaget så stramt sammen, som du kan. Rul slaget ind i et tilklippet klæde og bind bomuldssnor om. Enderne af slaget skal også dækkes af stof.

Kogelage: (vand så det dækker)
En gryde i passende størrelse
2 store løg delt i 4
20 sorte peberkorn
10 hele nelliker
1 bundt frisk persille (sno et stykke bomuldssnor omkring)
8 laurbærblade
2 spsk. tørret timian
- Slaget lægges i gryden i koldt vand og krydderier lægges ved. Heri koger slaget 1½ - 2 timer, alt efter størrelse (jeg lod denne på 1 kg småkoge 1½ time - 1 time havde også været fint). Lad rullepølsen hvile i kogevandet i ½ time før den tages op og lægges i rullepølsepressen. Lad den stå køligt (køleskab) under pres i minimum 1½ døgn.

Opbevaring: Pak rullepølsen ind i bagepapir og sæt et elastik rundt om pakken og på køl.

Tip:
Klædet, som jeg ruller slaget ind i er et viskestykke, som jeg har overhældt med kogende vand før brug.
Hvis der er meget fedt på slaget kan du med fordel skære det fra inden slaget bliver rullet.
Hvis du ønsker en stærkt krydret rullepølse, kan du tilsætte mere krydderi end beskrevet. Dog er det hele krydderi blandingen, som skal tones op, så der ikke kun kommer fx mere allehånde og ikke tilsvarende nellike eller ingefær, så bliver smagen lidt skæv.


Velbekomme og rigtig glædelig jul.

Kommentarer