15. december - Julebrownie med karamel og kanel

I går holdt jeg fødselsdag for familien og jeg havde lavet en julebrownie med karamel og kanel. Det er en ret tung kage, men den smager bare virkelig godt. Pynten jeg havde lavet behøver man ikke spise, hvis man synes, kagen bliver for sød og det kan den godt blive. Denne julebrownie skulle bare have det udseende, som den fik. Se med og lav senere.Den færdige julebrownie.Kagedejen med karamelstykkerne og valnødder.Denne portion passer til bradepanden fra ovnen.Skåret ud til et fint træ.Duttet med grøn Royal icing.Pyntet med sølv sukkerkugler og en slik stang skåret i skiver.Julebrownie med karamel og kanel (dobbelt portion - passer til ovnene bradepande og normal portion, hvilket er det halve passer til en form på 23 x 23)
400 g smør
400 g mørkt chokolade (jeg brugte mælkechokolade knapper)
6 store æg
500 g sukker
250 g mel
100 g kakaopulver
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
400 g meget grofthakket hvid chokolade (dette undlod jeg,da jeg kom nedenstående i istedet for)
1½-2 små bøtter lyse karamel stykker fra Søstrene Grene
ca. 100 g grofthakkede valnødder
flagesalt

Royla icing:
2 æggehvider
ca 350-400 g flormelis
grøn pastafarve.

- Smelt smørret og chokoladen sammen - afkøl det en smule. Pisk æggene tykke med sukkeret - fold og vend smør/chokoladeblandingen heri.
Sigt mel, kakao, bagepulver og kanel i dejen og rør den sammen. Tilsæt karamel stykkerne og valnødderne (eller her de hvide chokolade stykker) i dejen og fordel dejen i ovnene bradepande foret med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 - 40 minutter - stik en kødnål i kagen og se om der hænger noget ved. Den må gerne være lidt ubagt i midten, men du ved bedst, hvordan du kan lide en brownie.

Afkøl kagen og skær den i firkanter eller i stænger.
Hvis du ønsker at lave et juletræ af brownie, skal du blot skære kagen ud i en juletræsform og pynt med royal icing.

Royal icing:
Rør æggehvider på laveste hastighed og tilsæt flormelis lidt ad gangen og tilsæt grøn pastafarve, der skal mere i end jeg i hvert fald regnede med. Farven bliver lidt mørkere, når kagen står lidt. Brug en sprøjtepose og en tylle, som er snoet, så du kan lave en fine dutter.
Konsistensen på royal icing skal være, så det laver toppe.
Kagens overflade er lidt sprød og derfor kan glasuren hænge lidt fast og trække overfalden med op, men det betyder ikke noget, da overfladen på det grønne er lidt toppet.

Det resterende julebrownie kan fryses og bruges til trøfler på et senere tidspunkt.


Velbekomme, god fornøjelse og rigtig glædelig jul.

Kommentarer