19. december - Hjemmelavede trøfler

Kagerester..... jeg kunne jo godt smide dem ud, men hvorfor skulle jeg dog det, når jeg kan lave trøfler af dem. Der var lidt rester fra min fødselsdag fra julebrownie og sneglene fra bageren. Så jeg fik blandet det godt og tilsat de ingredienser der nu skal i og så smagte vi til..... og de var rigtig gode. Først nogle billeder og derefter opskriften.Super fedt billede synes jeg selv. Bilen er en fødselsdagsgave fra vores naboer.Endnu et billede sådan lidt skævt.Helt tæt på.10 styk på række og klar til servering.Hjemmelavede trøfler (18 stk. ca.)
350-400 g julebrownie eller anden chokoladekage
2 snegle - 1 med hvid og 1 med brun glasur
1 spandauer
4 spsk. hindbær marmelade
5 spsk. rom
4 spsk. kakaopulver

Pynt:
kokosmel eller hvad du bedst kan lide.

- Julebrownie og morgenbrødet skæres i mindre stykker. Marmelade, rom og kakaopulver blandes i kageresterne. Røres i køkkenmaskine med dejkrogen (jeg har ikke en foodprocessor, hvis du har, så kan du med fordel bruge den).
Røres til en ensartet masse, som er ret blød. Smag til og tilsæt det, som du synes mangler. Trilles til kugler på ca. 35-40 g og trilles i kokosmel eller anden pynt.
Sættes på køl og gerne til dagen efter, så bliver trøflerne faste og lettere at spise.


Velbekomme og rigtig glædelig jul.

Kommentarer