31. december - Kransekage til nytår

Så er vi nået til årets sidste dag, jeg synes, dette år er gået hurtigt og det har til tider været svært følge med. Der er sket mange ting i årets løb og jeg glæde mig til at se, hvad det nye ubrugte år 2020 vil bringe.I dag har min mor fødselsdag og vi skal til morgen-fødselsdag og hygge sammen med resten af familien, det glæder jeg  mig til.
Jeg har lavet kransekagestykker til min søster, mine forældre og tager lidt med til nytårsaften, som vi skal holde med vores naboer - det bliver også hyggeligt.
Se med og du kan godt nå at lave det inden i aften.Kransekagestykker med mandelstykker og flormelis....Den færdige kransekagemasse og pynten....Kransekagestykkerne klar til ovnen....Kransekagestykke med mandelstykker....Kransekagestykke med flormelis....De færdigbagte kransekagestykker...Klar til servering....


Kransekagestykker
1 rulle marcipan 375 g
2 æggehvider
150 g sukker

Pynt:
Flormelis
Fint hakkede afskallede mandler
Chokolade med appelsinsmag

- Æggehvider og sukker blandes og røres til sukkeret er opløst. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland det hele i en køkkenmaskine til massen bliver ensartet og blød.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Hæld massen op i en plastik tylle og tryk små pølser ud ca. i samme mængde, som der kan være i en teske. Tril eller tryk kuglerne forsigtigt i henholdsvis flormelis og mandelstykkerne. Kuglerne skal dækkes helt af pynten. Sættes på bagepapir og bages i ca. 12 - 14  minutter alt efter, hvordan din ovn varmer. Kransekagestykkerne skal være let gyldne på toppen eller som du gerne vil have dem.
Når kransekagestykkerne er kølet af sættes de i fryseren i 1 times tid. Chokoladen smeltes. Du kan pynte kransekagestykkerne helt som, du ønsker. Jeg kom chokolade på stykkerne med de hakkede mandler og lader dem med flormelis være, som de er. Chokoladen stivner hurtigere på kransekagestykkerne, når de er helt kolde.
Efter du har pyntet kransekagestykkerne lægges de i en bøtte med tætsluttende låg og sættes i fryseren til de skal spises.
Jeg tager som regel kransekagestykkerne ud af fryseren 5 -10 minutter før de skal spises.


Velbekomme og rigtig godt nytår.


Kommentarer