6 . december - Brownie med karamel og hasselnødder

Jeg glæder mig, hver dag over, at det snart er jul. Og der skal være lidt at glæde dig til, gerne lidt hver dag. Så denne brownie kan helt sikkert glæde dem, der skal smage. Den er rigtig skøn og smager bare fantastisk. Jeg skriver opskriften efter billederne. Rigtig god fornøjelse.
Det færdige resultat.Den bagte bund, der blot venter på at bade i den dejligste karamel.Den let krakelerede brownie top lukker op for at, karamellen kan flyde godt ind i kagen.Hasselnødder finder sin plads i den bløde dyne af karamel.Med chokoladeovertræk er kagen snart klar til servering.Med hindbær coulis og vanilleis er desserten klar til at blive nydt i godt selskab.


Brownie med karamel og hasselnødder (6 personer alt efter størrelse på kagestykket).

Lille springform, 18 cm.

125 g mørk chokolade
60 g smør
2 æg
175 g sukker
30 g mel
1 spsk. rent kakaopulver
1 tsk. vanillesukker
1/4 tsk. salt (jeg brugte lidt mere)

Hasselnøddekaramel

200 g karamel
2 spsk. fløde
1/4 tsk. flagesalt (mere hvis man ønsker mere direkte smag af salt)
100 g hasselnøddekerner

Chokoladeovertræk

100 g mørk chokolade 70%
1 dl piskefløde
15 g glukosesirup

Tilbehør

Revet chokolade
Hindbær coulis
Vanille is


-Tænd ovnen på 180 grader og læg bagepapir i formen.
Hak chokoladen fint. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og bland det til en jævn masse sammen med chokoladen.
Pisk æg og sukker i en skål til en cremet masse med en elpisker. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt sammen. Rør den smeltede chokoladeblanding i æggemassen. Vend herefter melblandingen i og rør til en ensartet dej. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Afkøl kagen helt.
Smelt karamellerne ved svag varme i en gryde sammen med fløden, og rør jævnligt, til massen er flydende og ensartet. Rør flagesalt i og tag gryden af varmen. Hæld karamellen over brownien og drys med hasselnødder. Sæt kagen på køl i 30 minutter.
Hak chokoladen fint og læg den i en skål. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld flødeblandingen over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter. Rør med cirkelbevægelser i midten af blandingen med en dejskraber, til chokolademassen samler sig. Hæld chokoladen over på hasselnøddekaramellen i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer og gerne til næste dag.
Høvl chokoladespåner over kagen inden servering sammen med hindbær coulis og vanille is.

Det syrlige i hindbærene giver en god kontrast til den lidt tunge brownie.


Rigtig glædelig jul og velbekomme.


Kommentarer