Brownie med fudge-karameller og flagesalt

Brownie, brownie, brownie lige lækker og velsmagende hver gang og rimelig hurtig at lave og ofte har man allerede ingredienserne i huset, så det er bare med at komme i gang. Hvis det næsten utænkelige skulle ske, at der er nogle fudge karameller tilbage fra bland-selv-fredags-slikket, så kan de jo nemt tilsættes en brownie. Det var lige præcis dét utænkelige, der var sket i vores fredags-slik-skål den weekend og så var der ikke langt fra tanke til handling.
Se opskriften efter billederne og gem evt. nogle fudge karameller næste fredag.

Det er disse banditter jeg talte om før....
Den lækreste brownie-dej, snart klar til at blive iklædt fudge karamelstykker og flagesalt....
Og nej, det er slet slet ikke for meget, men derimod rigtig lækkert....
Den færdige brownie - lige kommet ud af ovnen....Brownie med fudge-karameller og flagesalt - nok til mange, alt efter hvor store stykker du skærer.
220 g smør
230 g chokolade, gerne mørkt 60 - 70%
150 g kakaopulver
1 spsk. vanille
1 spsk kanel
400 g sukker
100 g brun farin
1 tsk. salt
6 æg
130 hvedemel
flagesalt
fudge karameller

-Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær de store fudge karameller i 4 stykker og stil tilside.
Smør en form på 25 x 35 cm med smør og beklæd den med bagepapir. Smelt smørret i en lille gryde og lad det boble en smule. Bland chokolade og 100 g af kakaopulveret og rør det herefter rundt så massen samler sig og bliver blank. Stil chokolade blandingen til side.
Bland sukker, brun farin, vanille, kanel og salt sammen i en skål og pisk et æg i ad gangen. Pisk i ca. 10 minutter til det bliver en sej og luftig æggesnaps - vigtigt for at få det bedste resultat. Mens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle - så tynd den nu kan blive. Sigt hvedemel og de resterende 50 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt med en dejskraber, for at beholde så meget luft i dejen som muligt.
Hæld dejen op i formen og drys med flageslat og placer fudge karamelstykkerne fordel ovenpå kagen og bag kagen i 20 minutter. Tag kagen ud af ovnen og bank formen ned i bordet, så brownien krakelere. Bag kagen yderligere 15 minutter.
Jeg bagte kagen i længere tid (i anden omgang), da den form jeg brugte ikke helt havde målene, og derfor skulle den have længere tid.

Lad kagen køle af og skær den ud i passende stykker og server - kagen har et fint strejf af kanel, salt og lækker smag af karamel fudge. Lav en god kop kaffe, så er nydelses-barometeret i top.Velbekomme.Kommentarer