Pastafad med kylling

Så er det vist på tide, at komme i gang idet nye år. Vejret har indbudt til indendørs sysler, bagning og skønne varmende retter. Én af disse lækre retter er denne ret med kylling, som næsten laver sig selv og så er der jo tid til mere hygge. Se med og lav senere.


Den færdige pastaret med kylling og gremolata....Den skal lige trække i 10 min før servering og den er rygende varm....Gremolata in the making....Pastafad med kylling med gremolata ( 4 pers )

300 g tørret fuldkornspasta fx. penne
4 løg ca. 300 g
1 citron
4 dl grøntsagsbouillon
1 dåse hakkede tomater med eller uden chili ca. 400 g
½ tsk. groft salt
4 dl let mornaysauce (jeg brugte den økologiske)
kyllingebryst fileter ca. 1 kg eller 6 kyllingeoverlår
½ tsk. groft salt

Gremolata

1 stor håndfuld bredbladet persille, skylles
1 stort fed presset hvidløg
revet citronskal fra 1 økologisk citron

Pastafad:
-Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn. Kom den ukogte pasta i et ovnfast fad. Hak 4 løg groft. Riv skallen af 1 citron og gem det til gremolataen. Pres 1 spsk saft ud.
Bland pastaen med 4 dl bouillon, 1 dåse hakkede tomater,  løg, citronsaft og 1½ tsk salt.
Tryk pastaen ned i væden og hæld 4 dl mornaysauce henover.
Rens kyllingestykkerne/lårene og skær dem evt. i  mindre stykker og læg kyllingestykkerne øverst i pastafadet og drys med ½ tsk salt.
Bag retten midt i ovnen i ca. 45 minutter.

Gremolata:
- Hak en stor håndfuld persille meget fint. Pres 1 fed hvidløg. Bland persille, hvidløg og citronskal til en gremolata og kom det i en lille skål.

Når pastaretten er færdig tages den ud af ovnen og lad den trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Serveres med gremolataen som drys til.Velbekomme.


Kommentarer