Citronkage med hytteost og vanille

Jeg syntes, at det var længe siden, at jeg havde bagt en sandkageligende kage, så måtte jeg i gang og det blev til denne opskrift.  Lige netop i dag har solen skinnet og det gav mig også inspiration til en kage med lidt sol og saftig smag.
Jeg skriver opskriften efter billederne - se med og lav senere.Lækker og saftig økologisk citron.
Skallen rives fint.Der skal også hytteost i.Snart skal kagen i ovnen.Citronglasur.Et kig ind i kagen og det skulle gå hurtigt, da kagen ikke holdt længe.Citronkage med hytteost og vanille (ca. 8 personer - alt efter tykkelsen på skiverne)
125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g hytteost
Revet skal af 1 økologisk citron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver/vanillesukker
175 g mel

Glasur:
150 g flormelis
saft af 1 økologisk citron

-Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smør og lad det køle af. Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Pisk hytteost og citronskal i. Vend mel og bagepulver i og tilsæt til sidst det smeltede smør.
Hæld kagedejen i en brødform på ca. 1½ liter beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i 40- 50 minutter. Tjek efter 40 minutter med en strikkepind om kagen er færdig.
Tag kagen ud af ovnen og tag den ud af formen efter 5 minutter, og lad den køle af på en bagerist. rør derefter glasuren sammen af flormelis og citron og fordel den på kagen.


Den er nem og smager virkelig godt med den ret syrlige glasur, den er rigtig lækker og saftig. Jeg havde ikke så meget flormelis tilbage, men brugte det jeg havde og kagen fik blot et tyndt lag glasur, men samme syrlig-saftige smag.


Velbekomme.

Kommentarer