Havregrynskage med marengs

Så blev det tid til en kage, der er sød, saftig og ikke helt sund, meeeeeen alligevel. En rigtig nem og hurtig kage, som nemt kan laves og bages selv, når gæsterne er kommet. Selvom der ikke umiddelbart ikke kommer så mange uventede gæster i denne tid med Corona-virus, vask af hænder, håndsprit og afstand til dem, vi ikke er tætte med hjemme i familien. Dog må vi gerne ses med andre og derfor blev denne kage bagt, da vores naboer kom til afstands-kaffe-og kage på terrassen.
Se med efter billederne.Den færdige kage - nåede lige at få knipset et billede....
Mandler - grofthakkede....Lækker tyk marengs....Den færdigbagte bund....
Marengs fordeles....Kagen pyntet og klar til at komme i ovnen....Tæt på fordi kagen er så lækker og rigtig god til en kop kaffe....Havregrynskage med marengs

Til bunden:
250 g havregryn
150 g rørsukker
150 g smeltet smør
3 æggeblommer

Til toppen:
3 æggehvider
100 g rørsukker
100 g mandler

- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Bland havregryn og rørsukker i en skål. Smelt smørret eller brug flydende smør og rør det godt ind i havregryn/rørsukker blandingen. Lad blandingen stå og trække i 5 - 10 minutter.
Del tre æggeblommer og hvider. Hæld hviderne i en en skål og sæt den til side. Rør æggeblommerne i havregrynsblandingen.
Smør en bradepande på ca. 20x30 cm (jeg brugte et stort tærtefad fra Eva Trio 8-kantet). Fordel dejen jævnt i formen - pres dejen lidt sammen og bag bunden i 8-10 minutter ( jeg bagte den i 12-15 min, det fungerede fint for mig - det skyldes også at jeg brugte tærtefadet, som har en tyk bund og tykke sider).
Mens kagen bager, kan du piske æggehvider og tilsætte sukkeret lidt efter lidt, så det bliver opløst. Hak mandlerne groft.
Tag kagen ud af ovnen ud af ovnen og fordel straks margens ovenpå. Drys de grofthakkede mandler ovenpå og sæt kagen tilbage i ovnen. Sænk temperaturen til 150 grader varmluft og bag kagen færdig. Marengsen skal være gylden og gennembagt. Det taget ca. 20-25 minutter, men check om marengsen er færdig ved at stikke en strikkepind eller en kødnål i den.


Virkelig en nem, hurtig og lækker kage til kaffe. Den er lidt tung og der er noget at tygge på, men tro mig, den er bare så skøn.
Næste gang vil jeg prøve at lægge et lag hindbær, rabarber eller anden frugtmarmelade under marengsen og måske sprøjte den på med en tylle, får at give et andet udtryk. Spændende.


Velbekomme.

Kommentarer