Rabarberkage på frosne rabarber

Nu er de nye rabarber ved at komme op ude i haven, hvilket altid er et hint om forår, lyse timer og sommer. Jeg havde nogle rabarber i fryseren, og de skulle da bruges til en dejlig rabarberkage. Da jeg var mindre brød jeg mig slet ikke om kager med frugt eller boller med rosiner, men i dag, som voksen og selv mor, så synes jeg, det smager så skønt. Vores søn sagde pænt nej tak, og så kunne jeg jo godt se, at der nok er mange børn, der ikke bryder sig om frugt i kager. Vi bager noget andet en anden dag.
Se med efter billederne.Så er der kage til kaffen....De frosne rabarber bliver lidt tøet halvt op i lunkent vand....Rabarberne er fordel pænt generøst over dejen....Et fint lag rørsukker giver en dejlig sprød skorpe....Den færdigbagte rabarberkage....Et stykke saftig rabarberkage - præcist som  jeg kan lide det....Lige det fine stemningsbillede til at slutte af på....


Rabarberkage på frosne rabarber

500 g frosne rabarber ( friske rabarber kan sagtens bruges)
50 gram sukker og 2 tsk. vanillesukker

Dej:
200 gram flydende smør
350 g sukker (hvis der bruges sød frugt kan sukkermængden reduceres)
3 tsk vanillesukker
4 æg
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
rørsukker eller almindelig sukker som drys på kagen

- Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom de frosne rabarber i en skål og hæld lunkent vand over og gentag processen et par gange. Bland sukker og vanillesukker og vend det med rabarberne og lad det stå, men du laver dejen.
Pisk smør, sukker og vanillesukker og rør æggene i 1 ad gangen. Bland bagepulver med mel og rør det forsigtigt i dejen skiftevis med mælken og brug en dejskraber til dette. Beklæd en bageform med bagepapir - jeg brugte en form på ca. 40 x 25 cm og hæld dejen deri.
Rabarberstykkerne lægges ovenpå kagen. Drys med rør sukker ovenpå kagen - et fint lag bages i ca. 1 times tid.
Kagen er færdig. når toppen er gylden, og der ikke hænger dej på strikkepinden, du kan stikke ned i kagen.


Der er kage nok til 10-12 personer. Kagen kan serveres med cremefraiche med eller uden lidt vanillesukker, vanilleis eller flødeskum til. Den kan serveres lun eller kold og den er rigtig god også dagen efter, da kagen er ret svampet.
Hvis du vil bage kagen i ovnens bradepande skal der nok bruges 1½ - 2 gange denne opskrift.
Kagen kan bages som muffins, har ikke prøvet dette, så jeg kan ikke sige noget om bagetiden og antal muffins.
Kagen er fryseegnet.Velbekomme....


Kommentarer