Råsyltede rabarber med vanille

Rabarberne bugner i haven og det er virkelig skønt at kunne gå derud og plukke nogle lange stængler og lave noget lækkert med dem i køkkenet lige bagefter. Jeg har aldrig råsyltet rabarber før, så det skulle jeg da gøre i år. Se med efter billederne og lav senere.Skønne rabarber klar til at blive lavet til råsyltede rabarber....
Glassene og rabarberne er klar til en fine sukkerlage....
Her kan man fornemme, at stykkerne ikke er ret store....
Brugt som topping for vanille skyr, alene....
...eller sammen med passionsfrugt, de klar virkelig hinanden....Råsyltede rabarber med vanille (3 små sylte glas)
600 g rabarber
1 vanillestang
300 g sukker
4½-5 dl vand

-Rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. De tykke stængler skar jeg igennem på langs og skar dem derefter ud i små stykker. Rabarberne fordeles i de 3 sylteglas. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud - del stangen i 3 dele (en del til hvert glas). Bring sukker, vand, vanillestang og korn i kog i en gryde og tag gryden af varmen, så snart at sukkeret er opløst.
Hæld den varme sukkerlage over rabarberne, kom et stykke vanillestand ved og sæt låg på. Siruppen skal dække rabarberne. Hvis du ikke har nok, er det hurtigt at lave en ekstra portion. Sæt glassene på køl til næste dag.

Dagen efter er de lækre rabarber klar til brug som topping/tilbehør til skyr, is, havregød eller måske endda koldskål. Der er stadig bid i rabarberne, hvilket gør dem endnu mere lækre at spise. Den lyserøde sirup skal endelig ikke gå til spilde, så brug også den, når du kommer rabarber på din is eller yoghurt.
Jeg tænker også, at du med fordel kan bruge rabarberne som tilbehør til ost og kød.Rigtig god fornøjelse og velbekomme.


Kommentarer