Mormor dressing og grøn salat

Når solen skinner, fuglene synger og grillen er tændt op til en lækker middag på terrassen, så inviterer mormor dressingen næsten sig selv ledsaget af en lækker frisk grøn salat. Det er netop det, der skete den lørdag på terrassen. Se opskriften på både mormor dressing og den grønne salat efter billederne....
Her er den færdige salat med mormor dressingen, som lægger sig fint om salaten....
Endnu et billede af den skønne salat og den flagesalt jeg brugte....Mormor dressing (4 pers.)
2½ dl piskefløde
1 stor citron, saften heraf
2 spsk. rørsukker
flagesalt
friskkværnet sort peber

Salat - som tilbehør (4 pers.)
hjertesalat ( 1 pose med 2 styk, brugte jeg)
friske asparges
purløg
friskkværnet, sort peber

- Rør citronsaft og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Tilsæt piskefløden og rør rundt med et fladt piskeris, til fløden tykner en smule. Smag til med salt og peber og vend dressingen over salaten lige inden servering.

Skyl salatbladene og riv dem i passende stykker - fjern evt. det groveste af stilken, hvis du synes, det bliver for rustikt. Knæk aspargesene, hvor de naturligt knækker og skær i passende mundrette stykker, purløg skæres i et par cm lange stykker og lægges ovenpå som pynt.
Bland hjertesalat bladene, asparges og hæld mormor dressingen over, kværn med lidt sort peber, og læg purløgene ovenpå. Server og nyd resten af sommeren på terrassen - sådan bliver det vist i år, men Danmark er også smukkest, når det opleves.


Velbekomme.

Kommentarer